Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı ve ekibi, Çorum merkez köylerinde sorunları yerinde incelemek ve çiftçilerin taleplerini değerlendirmek amacı ile başlattığı gece toplantı programının ikincisini Karahisar Köyü’nde gerçekleştirdi. 

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Karahisar (Karasar) Köyü’ne gerçekleştirilen ziyarete, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve teknik personeller ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya da katıldı. 

Yapılan açıklamaya göre, çiftçilerin yoğun ilgisi ile karşılanan İl Müdürü Sarı ve ekibi, samimi bir ortamda çiftçilerin sorunlarını dinledi. 

Köyle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Köy Muhtarı Sehlan Şahin, İl Müdürü ve ekininin ziyaretlerinden çok memnun olduklarını belirtti.

İl Müdürü Orhan Sarı, hedeflerinin yaptıkları görüşmeler ile çiftçilere Bakanlığın desteklemeleri ve modern teknikler hakkında bilgi vermek, birim alandan daha fazla verim alınmasını sağlamak ve çiftçinin kazancını arttırarak köyden kente göçün önüne geçmek olduğunu belirtti.

Çiftçileri tek tek dinleyen Sarı, Karahisar Köyü’nün yüksek bir tarım potansiyeline sahip olduğunu, köyde 1000 adet büyükbaş hayvan bulunduğunu ve günlük 4 ton süt üretimi gerçekleştirdiğini ve bilinçli çiftçilerinin olduğunu söyledi.

Hayvancılıkta vazgeçilmez olan kaliteli kaba yem kullanımın arttırılması amacı ile silajlık mısır ekilişinin yaygınlaştırılması, hayvan refahının yükseltilmesi ve bakım besleme şartlarının iyileştirilmesi ve hayvancılıkta ari işletmelerin çoğaltılması gerektiğini kaydetti.

Çiftçilerin kurum olarak beklentilerini dinleyen Sarı, “Her zaman üreticilerimizin yanındayız. Ama üreticilerimiz bizleri iyi dinleyip uygulamalarını ona göre yapmalıdırlar. Özellikle büyükbaş hayvancılıkta arilik konusunda Karahisar Köyü’nde bunu sizlerin de gayretiyle başarabileceğimize inancım tamdır.” dedi. (Haber Merkezi)