Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, İl Başkanı Faruk Cıdık ve yönetim kurulu üyeleri Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ı ziyaret etti.
Çorum’un tarım alanına dair sorunlarının konuşulduğu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişi içinde Çorum’a yapılması gereken yatırımlar dile getirildi.


Çorum’un tarım coğrafyası açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkan Adayı Kurt, “Bugün çiftçilerimize üretmeyi bırak gel şehirde asgari ücretle çalış dercesine hareket ediliyor. Soğan üreticileri ele aldığında 5 yıldır üretici soğanı maliyetinin altında satarken iktidar nerde? Çiftçi soğanını dökerken nerde ama bakıyoruz şuanda seçim önü sebze satışları ile uğraşıyor. Sayın iktidar, çiftçi üretim yapmak istiyor maliyetleri düşürmek istiyor siz bu konuda ne yapıyorsunuz, hiç bir şey üretmeyin biz dışarıdan daha ucuza getiriyoruz demekten başka bugün gübreden, mazota, zirai ilaçtan, tohuma, besi yeminden süt yemine kadar zam. Hükümetin uyguladığı yanlış politikalardan dolayı köylerimiz boşalıyor. Bugün köylerimizin yaş ortalaması 40’lar da. Buradan 10 yıl sonrasını düşünemiyoruz. Acil yapılması gereken köylerimizin ve çiftçilerimizin üretime yönelik faaliyetlerinin desteklenmesidir. Çiftçilerimize Ziraat Odalarımızın destekleriyle kalkınma projeleri hazırlanmalıdır, genç nüfusu üretime özendirici faaliyetler yapılmalıdır. Belediyeler olarak illerimize köylü pazarları kurmamız gerekir. Şehrin ekonomisindeki önemli aktörlerden bir tanesi ve üye sayısı bakımından bakıldığında da Ziraat Odalarıdır. Ziraat Odalarının öncülüğünde düzenlenen tarım fuarları o şehrin tarımının tanıtılmasında olmazsa olmazlar arasındadır. Biz de bunu göz önünde bulundurarak fuar alanı daha aktif kullanmalıyız. Çorum’da üretilen ürünler fuarda tanıtılacak hem de dışarıdan gelen firmalar kente ekonomik anlamda katkı sağlayacak. Kısa vadeli değil Çorum’da uzun vadeli çiftçilerimizin rekabet gücünü artıracak projelere imza atacağız” dedi.


Ziraat Odası olarak üretici ile Devlet arasında köprü görevi gördüklerini kaydeden Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise, “Oda olarak işin üretim yapan tarafındayız. Üretilen ürünlerin pirim anlamında devletle olan bağlantısının kurulması açısından bir köprü görevi görüyoruz. Çiftçilerden bağımsız değiliz, bizler de üretim yapıyoruz. Ziraat Odaları ve üyeleri tamamen çiftçilik yapan kişilerden oluşuyor. Çıktığınız bu yolda sizlere başarılar dilerim. Ayrıca nazik ziyaretinizden dolayı da odam ve temsil ettiğimiz çiftçilerimiz adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.     

Editör: Haber Merkezi