İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Çorum Geleceğini Kodluyor’ Projesi  kapsamında ‘Robotik ve Kodlama Şenliği’ düzenlendi.

Çorum Kent Meydanındaki açılışa Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, bazı daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, açılışta yaptığı konuşmada, “Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri sağlıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik tasarım odaklı düşünmeyi öğreniyor. Çorum Belediyesi ile  6, 7 ve 9. sınıflarda bilişim teknolojileri olan 7 okulumuz ile başlattığımız ve gelecek yıllarda tüm okullarımıza yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz ‘Çorum Geleceğini Kodluyor’ Projesi ile okullarımıza 98 adet kitin dağıtımı yapılmıştır. Okullarımızın her kademesinde kodlama ve robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır. Bugün burada 23 okulumuz ve Gençlik Merkezimizin katılımıyla 65 tane robotik ve kodlama projesi sergilenmektedir. Emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de, “Dünyada gelişmiş ülkeler teknolojiyi elinde tutan ülkelerdir. Çorum Belediyesi olarak her zaman eğitime desteğimiz devam edecektir. Büyük bir eğitim faaliyetinde katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüze, Sayın Valimize, teşriflerinden dolayı Sayın Milletvekilimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Buradaki çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Farklı düşünebilme, problem çözebilme gibi yetenekleri geliştirerek yarınlara taşıyacağız. Bu projeye katkılarından dolayı Çorum Belediyemize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Çorum’da okullaşmayı tamamladık. İnşallah önümüzdeki yıl tüm okullarımızda normal eğitime geçeceğiz.” diyen Vali Necmeddin Kılıç, “Şu anda inşaatı devam eden otuza yakın okulumuz var. Bu konuda nadir illerden biriyiz. Bundan sonra bu binaların içini bilimle, eğitimle  doldurmamız lazım.  Bu çalışma çok daha artarak devam edecek inşallah.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapan katılımcılar, sergilenen çalışmaları inceleyerek öğrenci ve rehber öğretmenlerden bilgi aldılar. (Haber Merkezi)