Pony atların Türkiye'de her ile bir kez gitme gibi bir hedefinin olduğu halde Çorum'da ki ilgi ve alakadan dolayı Çorum'a ikinci kez geldiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, "Belediyecilik anlamında 7'den 70'e herkese hizmet veriyoruz. Bugün de Pony Kulüp'le birlikte yaptığımız organizasyonla 2-12 yaş arası çocuklarımızı pony atlarla buluşturduk. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün süren etkinlikte yaklaşık 2 bin öğrencimizin bu etkinliğe katılmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın hayvanlara olan sevgisini artırma amacıyla sosyal bir etkinlik düzenledik ve onların gönüllerince eğlenmesini için çaba sarf ettik. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli hayvanları da çocuklarımız yıl içerisinde istedikleri zamanlarda gelip görebiliyor onlarla vakit geçirebiliyor. Vatandaşlarımızın çocuklarını her zaman buraya getirip hayvan sevgisini çocuklarına aşılamasını temin etmeye çalışıyoruz" dedi.

BİNİCİLİK TESİSİNDE YIL BOYU PONY ATLAR OLACAK

Pony atları ancak yılda bir kez Çorum'a getirebildiklerini ifade eden Yabacıoğlu, "Allah nasip ederse binicilik tesisimizin ihalesini 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü yapacağız ve orada da pony atlar ve midilli atlarla çocuklarımıza yıl boyu hizmet vereceğiz" şeklinde kaydetti.

Düzenlenen etkinlikte 12 yaş altı çocuklar velileri ve görevliler nezaretinde atları besledi, sevdi ve üzerlerine binerek gezdi.

Etkinliğe katılan minikler, insanların hayvanlara karşı saygılı olmaları gerektiği mesajını verdi ve onlarında bizim gibi birer canlı olduklarını bu sebeple hiç kimsenin hayvanlara karşı kötü davranmaması gerektiğini vurguladılar.