Çorum Çölyak Derneği kuruluşunun 3. yıldönümünü kutladı.  Şefim İskender’de gerçekleştirilen kutlamaya İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak, Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleri ve yakınları katıldı.


Dernek Başkanı Hacer Kesici programda yaptığı konuşmada, “Kuruluşumuzun 3. yılında, bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan tüm yönetim kurulumuz olarak  mutluluk duyuyoruz. Öncelikle İl Dernekler Müdürümüz Mustafa Bayrak ve siz değerli misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Kurulduğumuz günden bugüne kadar çok şükür büyük yollar katettik. Çölyaklılara Çorum’un daha yaşanılabilir bir yer olması için emek sarfediyoruz. Bu konuda da bazı kazanımlarımız oldu. Öncelikle Çorum Belediyesi haftada birgün İstanbul’dan 2200 adet glutensiz ekmek getirmeye başladı. Aynı gün biten bu ekmekler üyelerimize büyük kolaylıklar sağladı. Emeği geçen Çorum Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca büyük marketlerde ürünlerimize ulaşabilmemiz kolaylaştı. Şefim İskender gibi bazı müesseselerde glutensiz yiyeceklerden faydalanma şansımız doğdu. Ayrıca toplumda çölyak farkındalığı oluşmaya başladı.  Derneğimiz ve çölyak tanındıkça halkımızın bize olan ilgi ve katkıları arttı. Bu güzel gelişmelerin olmasında bize destek sağlayan tüm siyasilerimiz, idarecilerimiz ve kurum müdürlerimize  teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde çölyaklılar için daha güzel gelişmelerin olacağını ümit ederek bana destek olan aileme, yönetim kurulu üyelerimize, çalıştığım Çorum Belediyesi Engelli Merkezi Yöneticileri ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birazdan bizlere kemanıyla müzik dinletisi sunacak olan Mithat Yağar hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Herşey çölyaklıların gönlüne göre olsun” dedi.


İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak ise Çorum Çölyak Derneği’nin çalışmalarını memnuniyetle izlediklerini  belirterek, “Müdürlüğümüz olarak çölyaklıların faydası için ellimizden geldiğince sizlere destek olmaya çalışacağız. Bu güzel günde aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yönetim kurulunuzun başarılarının devamını diliyorum” şeklinde kaydetti.


Daha sonra İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak, Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu ve çölyaklı çocuklar birlikte, artık geleneksel hale gelmiş ve glutensiz hazırlanmış 3. yıl yaş pastasını kestiler. 


Müzik öğretmeni  Mithat Yağar’ınn kemanıyla sunduğu müzik dinletisinden sonra gruba glutensiz menü ikram edildi.
Organizasyondan ve özellikle çocukların çok sevdiği glutensiz yaş pasta ikramından büyük mutluluk duyduklarını belirten üyeler Çorum Çölyak Derneği’nin daha nice kuruluş yıldönümlerinde birlikte olmayı dilediklerini söylediler.