Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Glutensiz Şef Süleyman Engin, görevine yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, çölyaklı öğrencilerin sorunları, uygulanmakta olan ‘Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket’ projesi ve glutensiz mutfak hakkında fikir alış verişi yapıldı.


Dernek Başkanı Fatma Müjgan Demir, “Öncelikle Sayın Müdürümüz Yahya Çoban’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Ayrıca projemize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çölyaklı öğrencilerimizin okullarındaki sorunlarının çözümü için de tüm idarecilerimizden destek istiyoruz. Bizim için çölyaklı çocuklarımızın sorunlarına idarecilerimizin olumlu yaklaşım göstermesi çok önemli. Gün geçtikçe bu konuda güzel gelişmelerin olacağını ümit ediyorum.” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Fatma Müjgan Demir’in yeni görevini kutladı. Ayrıca Glutensiz Şef Süleyman Engin’e, “Çorum’a hoş geldiniz” diyerek, proje kapsamında eğitim vermesinden dolayı teşekkür etti. 
Çoban, Çölyaklı çocuklar ve projenin yürütülmesinde ortak çalışmaya devam etmekten mutluluk duyacaklarını ve çölyaklılar için yapılan çalışmalara destek olacaklarını söyledi. 

FUAT BAL’LA FİKİR ALIŞVERİŞİ
Dernek heyeti, Çorum Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürü Fuat Bal’ı da makamında ziyaret ederek, çölyak hastalığı, Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket projesi ve glutensiz mutfak hakkında bilgiler verdi.
Glutensiz Şef Süleyman Engin ile Glutensiz Yiyecek Teknik ve Mesleki eğitim programlarının geliştirilmesi ve glutensiz yiyecek imalatı hakkında Fuat Bal’la fikir alışverişinde bulunuldu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi