Ziyarete dernek yöneticileri, programa dahil olan çocuklar ve aileleri katıldı.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, ziyarette derneğin kurulduğu günden bu güne üniversite ile işbirliğinde panel, söyleşi ve konferans gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiğini belirterek, HİTÜ Çocuk Üniversitesi programı bünyesinde yer alan çocukların da bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılımlarının yanı sıra etkinlik süresince hazırlanan glütensiz yemek menüleri ile çocukların arkadaşlarıyla birlikte toplu bir şekilde yemek yemelerine olanak sağlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Gösterilen hassasiyetin ve yapılan etkinliğin çölyaklı bireyler için çok önemli olduğunu da dile getiren Kesici, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitelerin yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle bulunduğu şehrin ve bölgenin her anlamda gelişmesine katkı sağlayarak, bir lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğine yürekten inandıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Türkiye’de sık görülen çölyak hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla üniversitenin çok sayıda çalışmaya imza attığını vurguladı. Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’ne kura ile 90 öğrenci alındığını ve sosyal sorumluluk kapsamında ise 10 öğrencinin kura dışı programa kabul edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitenin bu konudaki çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi.