Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Remzi Bilgili öncülüğünde Aşçılık Programı öğrencileri Mehmet Kaya, Hamza Tarhan, Ahmet Atalay Akdağ ve Turan Dönmez, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı şerefine Samsun’da düzenlenen 3. Uluslararası Mater Of Cake Samsun Pastacılık & Çikolata Festivali ile Pasta Yarışmasına katıldı.

Alaca Avni Çelik MYO Aşçılık Programı öğrencilerinden Mehmet Kaya, yarışmada kültürel mirasa saygı ve genç nesillere kültürümüzün aktarılması amacıyla düzenlenen Yöresel Lezzetler kategorisinde Çorum’a has olan ‘Çorum Baklavası’ ile ikinciliği elde ederek gümüş madalya kazandı.

Uluslararası profesyonel yarışmacıların katıldığı ve değerlendirmelerde ise uluslararası jüri üyelerinin yer aldığı yarışma ve festivale Nijerya, Hırvatistan, Sırbistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovenya ve Türkiye’den 16 kategori başlığı altında 150 yarışmacı katıldı. Ayrıca festival kapsamında 132 adet de pasta yapıldı.

ÖĞRENCİLERDEN REKTÖR ALKAN’A ZİYARET
Yarışmada derece elde eden öğrenciler, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahat Comba ve Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Remzi Bilgili ile birlikte Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette öğrencilerin aldıkları eğitim ve katıldıkları yarışma hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Bahat Comba, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Bu süreçte Rektörümüzün desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Alaca Avni Çelik MYO adına kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Hitit Üniversitesi olarak öğrencilerin her anlamda kendilerini geliştirmeleri ve daha donanımlı hale gelebilmeleri için en üst düzeyde destek verdiklerini ifade ederek öğrencilerin yarışma, sempozyum ve benzeri etkinliklere katılmalarına da büyük önem verdiklerini belirtti. 
Yönetim olarak en başından bu yana öğrenci proje ve teknik gezilerini de önemsediklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin öğrenci ve mezunlarının elde ettikleri başarılarla daha da büyüyeceğine yürekten inandıklarını vurgulayarak, “Büyük bir özgüven ile yarışmaya katılıp başarı elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, onların yetişmesinde katkı sağlayan başta Doç. Dr. Bahat Comba ve Öğr. Gör. Remzi Bilgili olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde kaydetti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi