Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, 13 Ekim'de gerçekleştirilecek genel kurulda başkan adayı olmayacağını belirtti. 

Akpınar, Çorum Barosu hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, iki dönemdir sürdürdüğü görevini 13 Ekim'de sonlandıracağını, genel kurulun ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun daveti üzerine TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyeliği görevini üstleneceğini bildirdi. 

Baro başkanlığı görevine devam etmesinin önünde herhangi bir hukuki engel bulunmadığını, ya da yorgun da olmadığını belirten Alkan, "Önceki genel kurulda son kez aday olduğumu söylemiştim. Bu bir bayrak yarışıdır. Benden sonra gelecek yöneticiler bayrağı en iyi şekilde taşıyacaklardır." dedi. 

4 yıllık görev süresince hem hukuk camiası, hem de Çorum için önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Akpınar, "Görev süremiz içerisindeki en önemli projemiz, Türkiye Barolar Birliğinin Hukuk Okur Yazarlığı Projesi'ni Çorum'dan başlatmak oldu. Proje ile vatandaşlarımıza 6 farklı konuda hukuk eğitimi verdik. Bunun yanı sıra meslek mensuplarımıza birçok sertifikalı eğitim programı düzenledik." diye konuştu. 

Yaptıkları çalışmalarla Çorum Barosunun adını Türkiye genelinde duyurduklarını anlatan Akpınar, "Genel kurul toplantımız saat 10.00'da başlayacak. Seçimi kim kazanırsa kazansın, kazananın Çorum Barosu ve hukuk camiası olacağına inanıyorum. Ben daha önce de söylediğim gibi aday olmayacağım. Mahkeme kadıya mülk değil. Dolayısıyla baro başkanlığı da bana mülk değil. Seçimimiz camiamıza, Çorum'a ve Türkiye'ye hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.