Çorum Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Elif Tekeli, Sapanca'da ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin, "Bakışlarını, yaşama tutunmak için verdiği mücadeleyi hiç unutmayacağımız hayvan dostumuzun hesabını adalet önünde sormak üzere, tüm yaşam hakkı savunucuları olarak suç duyusunda bulunacağız." dedi. 

Tekeli, komisyon üyeleri ile birlikte Çorum Barosunda düzenlediği basın toplantısında, sokak hayvanlarına karşı yapılan olumsuz davranışlara tepki gösterdi. 

Patileri kesilerek ölüme terk edilen yavru köpeğin, hayvanlara yönelik süregelen zulmün sembolü haline geldiğini ifade eden Tekeli, "Bakışlarını, yaşama tutunmak için verdiği mücadeleyi hiç unutmayacağımız hayvan dostumuzun hesabını adalet önünde sormak üzere, tüm yaşam hakkı savunucuları olarak suç duyusunda bulunacağız. Olayın, gösterilen faillerinden ziyade gerçek katilleri bulununcaya dek takipçisi olacağız. Bunun için duyarlı halkımıza söz veriyoruz." diye konuştu. 

Siyasi liderlerin, yaşanan bu üzücü olaya siyaset üstü bir mesele olarak yaklaşmalarından dolayı memnun olduklarını ifade eden Tekeli, ancak tepkinin yeterli olmadığını, hayvan hakları konusunda doğru, yeterli ve uygulanabilir yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini aktardı. (AA)

Editör: Haber Merkezi