M.BURAK YALÇIN
Çorum Belediyesi, Ortaköy Belediyesi ve Uğurludağ Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Önceki akşam Yıldız Park Düğün Salonu’nda gerçekleşen imza törenine AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Hak-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı ve eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve işçiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

Gül: Gönül Belediyeciliğiyapmaya özen gösteriyoruz
Belediye Başkanı Zeki Gül, toplumun tüm kesimlerine doğumdan ölüme kadar, Çorumluların emrinde olmaya çalıştıklarını belirterek, gönül belediyeciliği yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.
Toplu İş Sözleşme imza töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, şehrin her noktasında, tüm mahallelerinde belediyenin bir yatırımının olduğunu ifade ederek, “Çevre güvenliği ve temizliği ile ilgili çalışmalardan, esnafa yönelik çalışmalara, eğitimden ulaşıma, kadar şehrin bütününde belediyemiz var” dedi.
Sosyal belediyecilik hizmetleriyle, kültür faaliyetleriyle hayatın her anında ve her noktasında insanlara dokunan bir belediye olmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Gül, “Evde Bakım Hizmetlerimizle, Hoş geldin Bebek, Gıda Bankası, Engelli Eğitim Merkeziyle, giyecek yardımlarıyla toplumun tüm kesimlerine doğumdan ölüme kadar, hemşehrilerimizin emrinde olmaya çalışıyoruz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyor ya “Belediye işi gönül işidir” diye biz de gönül Belediyeciliği yapmaya özen gösteriyoruz. Bu şehirdeki insanlara olduğu kadar bu şehrin tabiatına, kültürüne, tarihine yönelik çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.
Çorum Belediyesi olarak, AK Parti hükümetleri tarafından Türkiye’deki kazanımları Çorum’a yansıtmaya çalıştıktıklarını dile getiren Gül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu şehrin büyük şehirlerde olan her türlü imkândan faydalanması için çalışmalar yaptık. Sporda, ulaşımda, kültürde, şehir estetiğinde, yeşil alanlar konusunda hemşehrilerimizin de takdir ettiği çalışmalar yaptık. İşçilerimizle imzaladığımız toplu iş sözleşmesini imzalarken, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz ardı etmedik. Ücretlerin enflasyon tarafından erimesine izin vermedik. Personelimizin daha mutlu, daha huzurlu bir yaşam sürmeleri için gücümüzün son noktasına kadar zorladık. Yaptığımız toplu iş sözleşmesine ücret artışlarının yanında yeni kazanımlar ekledik.”

Aşgın: ‘Bu şehrin güzelliğini size borçluyuz’

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, şehrin güzelliğini işçilere borcu olduklarını belirterek, “Sizlere ne yapsak azdır” dedi.
Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, 4 aydır sahada olduğunu dile getirerek, “Bu şehir güzelse, bu şehir temizse, bu şehirde çiçekler açıp kelebekler uçuyorsa bu güzelliği size borçluyuz. Bu nedenle sizin için ne yapsak azdır. Belediyemizin belli bir bütçesi, belli imkanları var. İmkanlar nispetinde en üst toplu sözleşme nasıl yapılabiliyorsa öyle yapıldı. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Zeki Gül’e de teşekkür eden Aşgın, “Zeki Gül ağabeyime bu kardeşlerimizin sözleşmesini seçim sonrasına bırakmak ayıp olur, bir an önce bu sözleşmeyi yapmanızı arzu ederim” dedim Allah ondan razı olsun. Çorum’da suyu akıtan, değer üreten, kanalizasyonu temizleyen, parkları yeşerten arkadaşlarımıza güzel bir sözleşme hazırladı. Huzurlarınızda Zeki Gül başkanım başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında işçilerden destekte isteyen Aşgın, “Hepinizi ziyaret ettim. Gördüğüm tüm gözler, tuttuğum eller AK Parti belediyeciliğinin güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğini söylüyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Tanrıverdi:‘Kötü emelleri olanlara fırsat vermeyelim’

Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, 31 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan oy kaybetsin de başına çullanalım düşüncesinde olanlar var. Türkiye üzerinde kötü emelleri olanlara fırsat vermeyelim” dedi.
Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, işçisine borcu hiçbir AK Partili belediyenin olmadığını ifade ederek, CHP’li belediyelerin olduğu yerde işçilerin alacaklarının olduğunu ve işçilerin eylem yaptıklarını söyledi.
İşçinin hakkının bir an önce emeğinin değerlendirilerek verilmesi gerektiğini ve emeği istismar edenlerin akıbetinin hüsran olduğunu vurgulayan Hüseyin Tanrıverdi, “Bu noktada AK Parti ile diğerlerini kıyas ettiğiniz zaman bizim Belediyelerimizde işçi kardeşlerimizin alacağı yoktur. İnanıyorum ki bayrağı devralacak Belediye Başkanımızda aynı ruhla, heyecanla koşuşturacak ve mührü eline aldığında kasadaki parayı işçinin lehine kullanacağından inancımız tamdır” diye konuştu.
Bir ülkenin gelişmesi için yerel yönetim hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Tanrıverdi, “Bu seçim gerçekten çok önemli bir seçim. Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalışanlar var. Seçimde iktidar ve dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan oy kaybetsin de başına çullanalım ve onları yok edelim düşüncesindeler. Onlara fırsat vermemeliyiz. Türkiye üzerinde kötü emelleri olanlara fırsat vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

KÖROĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
İlk olarak kürsüye gelen Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu emeği geçenlere teşekkür ederek, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’dan da bir şeyler beklediklerini söyledi.

USLU: SİZ HAYAL EDİN, AK PARTİ GERÇEKLEŞTİRSİN
Hak-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı ve eski Çorum Milletvekili Salim Uslu da enflasyonun üzerinde yüz akı bir toplu iş sözleşmesi yapıldığını, işçilerin alacağı paraları son kuruşuna kadar hak ettiklerini belirterek, “İnandınız, güvendiniz bizde Allah’ın izniyle inancınızı boşa çıkarmadık. AK Parti boşa çıkarmaz. Sizin derdiniz hayal etmek. AK Parti’nin görevi de hayalleri gerçekleştirmektir. Çorum’un marka, temiz, güzel bir şehir olmasında Belediyemizin, çalışanlarımızın herkesin emeği çoktur. Çorum deyince akla Belediye hizmetleri, temiz bir şehir gelir. Sizlerin çok büyük emeği var. Alınacak paraları son kuruşuna kadar hak ettiğinize, ananızın ak sütü kadar helal olduğuna inanıyorum” dedi.

YILDIZ: HER ZAMAN SİZLERİN YANINDAYIZ
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ise her zaman işçilerin yanında olduklarını ve mücadele etmeye hazır olduklarını kaydetti.

İSBİR: İLK İŞİMİZ İŞÇİNİN PARASINI VERMEK OLDU
Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir de 2014’de işçilerin alacakları ve maaş vermekte zorlanan bir belediyeyi aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Biz ilk önceliğimizi hizmete vermedik. Ortaköy Belediyesi’nde çalışan işçilerimizin alacaklarının tamamının ödenmesine verdik. İşçilerimiz biz göreve geldiğimizde hak ettikleri ücretin yarısını alıyorlardı. 2 bin TL idi. Bugün belediyemizde çalışan kadrolu işçilerimizin ellerine net 5 bin 200 TL para geçiyor.”

KAVUNCU: TEK KALEMDE 1 MİLYON İŞÇİYİ KADROYA GEÇİRDİK
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, “Kadroya geçiş sürecinde muhalifler özellikle CHP diyordu ki bir taraftan kadroya geçirin derken diğer taraftan geçiremezsiniz diyordu. Geçirirseniz ülke batar, ekonomi çöker diyorlardı. Hamd olsun AK Parti dünyada örneği yoktur tek kalemde 1 milyon işçiyi kadroya geçirdi” diye konuştu.

CEYLAN: SÖZLEŞME-LERİN DEVAM ETMESİ İÇİN İSTİKRARIN SÜRMESİ LAZIM
AK Parti Çorum Milletvekili ve Genel Merkez MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da sözleşmelerin devamının gelmesi için istikrarın devam etmesinin gerektiğini ifade etti.

31 Mart seçimlerinin kazasız belasız atlatılması gerektiğini de vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmeye çalışanlara ders vermemiz gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan “siz çocuk katilisiniz” deyince göğsünüz kabarıyorsa, destek vermeye devam edeceksiniz. 31 Mart günü ezanı ıslıklayan zihniyete ders vermemiz gerekiyor. Bu ülkenin refahı için, bölünmez bütünlüğünü sağlamamız için Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmamız gerekiyor. 31 Mart akşamı aksi bir sonuç çıkarsa 1 Nisan’da ülkeyi karıştırmaya çalışacaklar. Taş binanın AK Parti’de kalması lazım. 30 sene hasret çekenler 100 sene daha çeksinler” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sözleşmeler imzalandı.