MUSTAFA BURAK YALÇIN

Hitit Üniversitesi'nde öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, takdir edilecek bir duyarlığa imza atarak, hasta ziyaretinde bulundu. Zambiyalı Sylvester Nyrenda ve Kamerunlu Muhammed Mübarek, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Binlerce kilometre uzaktan gelerek Çorum'da eğitim gören Afrikalı öğrenciler, "Çorum bizim evimiz gibi oldu, Çorumlular bize kucak açtı, biz de tüm Çorumlular'ı kendi kardeşlerimiz ve ailemiz gibi görüyoruz." dedi.

Karşılarında Afrikalı öğrencileri gören hastalar ve hasta yakınları, hiç bir akrabalık bağı bulunmaksızın kendileri için ziyarette bulunup, geçmiş olsun dileklerini aktaran Afrikalı gençleri ilk başta şaşkınlıkla karşılarken, gençlerin samimiyeti ve insani hareketlerine memnuniyet ve teşekkürle karşılık verdiler.

Afrikalı gençlerin bu örnek hareketi, insanların kardeşlik duygusu etrafından kenetlenmesine güzel bir örnek teşkil ederken, gençler kendilerine kucak açan Türkiye'yi ve Çorum'u çok sevdiklerini, Çorumlular'ın kendilerini evlerinde gibi hissetmelerine imkan tanıdığını dile getirdi.

Çorum'da eğitim gören yabancı öğrenciler olmaktan öte, ülkeleri ile Çorum arasında gönül elçisi olup, bu sevgi ve muhabbet yumağını büyütmeyi arzu ettiklerinin altını çizen Afrikalı öğrencilerin attığı bu adım, hastalar ve hasta yakınlarının da gönlünü fethetti.

Editör: Haber Merkezi