FATİH BATTAR

Çorum'da 2021 ve 2022 yılında Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete başlayan 25 fabrikanın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TSO Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle yaklaşık 320 milyon lira değerindeki 25 fabrika için temsili açılış töreni düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, 25 fabrikanın sahipleri, STK temsilcileri ve işadamları katıldı.

CEYLAN; “HIZLI TREN 2023’TEN ÖNCE İHALE EDİLECEK”

Törende bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan; “Çorum müteşebbislikte Anadolu’da tavan yapmış bir ilimiz. Çorum’da önceliğimiz demiryolu. Geldiğimiz noktada hızlı tren projesi bitmiş durumda. Yıllardır Çorum’un özlemi olan proje 2023’ten önce ihale edilerek çalışmalara başlanacak. Çorum’umuza hayırlı olsun.” dedi

VALİ ÇİFTÇİ; “ÇORUM KENDİ ÖZ KAYNAKLARI VE DİNAMİKLERİYLE SANAYİLEŞME ÇABALARINI DEVAM ETTİYOR’

Vali Mustafa Çiftçi ise konuşmasında “Anadolu Kaplanı olarak nitelendiren Çorum kendi öz kaynakları ve dinamikleriyle sanayileşme çabalarını devam ettirdiğini belirterek; “Geçmişte un, kiremit ve tuğla üretimi ile başlayan serüven bugün yurt içinde ve yurt dışında anahtar teslim un, yem, tuğla ve kiremit tesisi yapma aşamasına gelmiştir. Günümüzde altın rafineriden, değirmen makinelerine  ve giyim sektörüne kadar çeşitli alanlarda ihracat odaklı çalışan Çorum firmaları bir çok sektörde kendisinden övgü ile söz ettiren bir konuma yükselmiştir. 2021 yılında 2 milyar 637 milyon dolar ihracat yapan Çorumlu müteşebbisler bu yıl hedefi daha da büyütmüşlerdir. Ankara-Çorum-Samsun hızlı tren hattının yapılmasıyla ilimizin rekabet gücü daha da artacak ve maliyetler düşecek. İlimizin makine sektöründe kaydettiği aşama sonucu Hitit Üniversitemiz makine ve imalat teknolojileri alanında bölgesinde tek İhtisas Üniversitesi haline gelmiş ve Türkiye’de ihtisaslaşan 22 üniversiteden biri olmuştur.” şeklinde konuştu

Törenin sonunda Çorum ziyareti anısına Vali Mustafa Çiftçi ve TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a hediye takdim etti. Tören açılış kurdelesi ve 25 fabrika sahipleri ile toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Törenin ardından Bakan Varank fabrika sahipleri TSO Konferans Salonu’nda bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.