Özel Platin MTAL'de madde bağımlılığına dikkat çekmek için düzenlenen seminerde konuşan okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Engin Kantemir, Çorum'da madde bağımlılığı oranının %1 olduğunu açıkladı.


Günümüzde madde bağımlılığı gençleri tehdit eden en büyük sorunlardan birisi olduğunu belirten Kantemir, bu sorunla hayatın her alanında özellikle okullarda mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 


'Biz öğretmenler elimizde yetişen nesilleri zararlı alışkanlıklardan ne kadar uzak tutarsak insanlığa ve ülkemize o kadar hizmet etmiş oluruz.' diyen Kantemir, son yıllarda gelişmekte olan ülkelerin uyuşturucu madde satıcıları tarafından yoğun tehdit altında olduğunu belirterek; "Maalesef ülkemizde bu tehdidi günden güne daha fazla hissetmektedir.  Ülkemizdeki bağımlılık yaşı yıldan yıla daha düşmektedir buda kaygı verici bir durumdur. İlimiz özelinde yapılan istatistiklerde madde bağımlılığı kullanma oranı yüzde 1'e yakındır. Bu sevindirici bir durum ve bu oranın daha da düşmesi sıfır seviyesine gerilemesi için daha da fazla gayret göstermemiz gerekir. Madde bağımlılığı ile mücadele önemli bir konudur ve tüm toplumu bu konuyla ilgili bilinçlendirmemiz gerekmektedir." şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi