FATİH BATTAR

Sungurlu ziyareti kapsamında Çorum’da göreve başladığı 30-40 günlük süreci değerlendiren Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’un mevcut bilinirliğinin Çorum’u tam anlamıyla yansıtmadığını, Çorum’un hak ettiği derecede fazla tanınan bir şehir olmadığını aktardı. Vali Çiftçi, Çorum potansiyelinin tahmin edilenden daha yüksek olduğunu ve Çorum’un daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce Çorum’da göreve başlayan Vali Mustafa Çiftçi, ilk ilçe ziyaretini Sungurlu’ya yaptı.

Sungurlu’da devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek, iade-i ziyaretlerde bulunan Vali Mustafa Çiftçi, çiçeklerle karşılandı. Sungurlu ziyareti kapsamında ilk olarak Sungurlu Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Çiftçi, burada törenlerle karşılandı. Törenin ardından Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen’i makamında ziyaret eden Çiftçi, Sungurlu ile ilgili brifing aldı.

Sungurlu Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulunun yeni yapılan kampüsüne geçen Çiftçi, KYK öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak, öğrencilerle sohbet etti.

Ardından Sungurlu Adliyesi’ne geçen Vali Çiftçi, Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yasin Uğurer’e iade-i ziyarette bulundu. Yeni yapılan T tipi kapalı cezaevi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra Sungurlu Belediye’sini ziyaret eden Çiftçi, daha sonra Şehit Aileleri Derneği’ne geçerek şehit ve gazi yakınları ile buluştu. Öğretmenevi’nde düzenlenen öğle yemeği programına katılan Çiftçi, daha sonra Özel İdare konferans salonunda muhtarlar ve STK’larla ile bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını dinledi.

Vali Çiftçi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin ve Sakarya eski Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun ailesini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Sungurlu ziyareti ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Çiftçi, Sungurlu’nun gelişime açık bir ilçe olduğunu belirterek; “Çorum’da göreve başlayalı yaklaşık 30- 40 gün oldu. İlçeleri yerinde incelemek sorunlarını yerinde görmek amacıyla ilk ziyaretimi Çorum’un en büyük ilçesi Sungurlu’ya yaptım. Sungurlu ziyareti kapsamında ilk olarak Sungurlu Kaymakamlığı’nı ziyaret ettik. Ardından başsavcımız ile birlikte kamu yatırımlarını inceledik. Son olarak muhtarlar ve STK’larla buluşarak sorunlarını ve taleplerini dinledik. Sungurlu’da bir gelişme potansiyeli gördüm. İnşallah gelecekte Sungurlu daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Çorum’da 30 günlük çalışma programını da değerlendiren Çiftçi, Çorum’un fazla tanınan bir şehir olmadığını ifade ederek, “Çorum’u tanıdıkça daha çok sevemeye başladım. Çorum İç Anadolu’da ve diğer bölgelerde fazla bilinen bir şehrimiz değil ama tanıdıkça Çorum’un gelişme potansiyeli olduğunu gördüm. Sanayisi çok gelişmiş. Çorum coğrafi konumu açısından sanayi, turizm ve tarım potansiyeli ile daha iyi yerlere gelecektir.” ifadelerini kullandı.

 Vali Çiftçi’ye Sungurlu ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Alb. Abdurrahman Başbuğ eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi