Çorum Valiliği, Sivil Toplum İlişkileri Müdürlüğü 2019 yılında Çorum’da bulunan 10 derneğe 972 bin liralık destek sağladı.

Sivil Toplum İlişkileri Müdürü Mustafa Bayrak, “Çorum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, Çorum Milletvekilimiz ve MKYK üyemiz Sayın Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı olmak üzere önemli katkılar sağlamışlardır. Bu proje çalışmalarımızda bizlere önemli katkı sağlayan proje ekibimize ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğünün dernekleri desteklemek amacı ile açtığı 15 milyonluk proje bütçesinden Çorum derneklerine 972 bin liralık destek sağlandığını vurgulayan Sivil Toplum İlişkileri Müdürü Mustafa Bayrak, “İçişleri Bakanlığı bütçesinden derneklere yardım yapılması hakkında yönerge kapsamında ilimizde 13 dernek tarafından yapılan başvurudan 10 derneğe ait proje İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü tarafından onaylanmıştır. En az 4 aydan başlayıp 12 ay uygulanacak projelere toplam 972.000 TL verilmiştir. Bu bütçeyle derneklerimiz yapamadıkları, bütçe oluşturamadıkları faaliyetleri yapacaklar ve üyelerine amaçlarına uygun faaliyetler gerçekleştirerek ilimize fayda sağlayacaklardır. Derneklere yönelik projelere başvuru her yıl devam etmektedir. Genelde müracaat süresi Ocak ayında başlayıp sene sonuna kadar devam etmektedir. Çorum’da bulunan tüm derneklerimizi bu projelerden faydalanmaya davet ediyoruz.” diye açıklama yaptı.

Projeleri kabul olan dernekler ve projelerle ilgili şu bilgiler verildi:

Özel Eğitime Muhtaç Spastik Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği- Ailem Mutlu Zihnim Mutlu Projesi
Projenin temel amacı Çorum merkez ve ilçelerimizde dezavantajlı ve riskli durumda bulunan gençlere ulaşılarak onların toplumsal uyumlarının sağlanması, sosyal entegrasyon ve istihdam edilebilirliğin arttırılması, hayatlarının sonraki süreçlerinde doğru tercihler yapmalarının sağlanmasıdır. Ailelerin ve bireylerin yanlış alışkanlıklarla ilgili bilinçlendirilmesi de yine projenin amaçları arasında yer almaktadır.

Hitit Akademi Derneği- Nikonya’yı Çorum Yapan Gönül Sultanları Projesi
Çorum’un tarihi değerlerini ve Çorum’un tarihine damga vurmuş kişilerin geniş kitlelere tanıtılmasını sağlamak amacıyla proje kapsamında belgesel çekmek. Belgesel çekimi yapılacak kişiler ve bu kişilerin tekke ve zaviyeleri
Elvan Çelebi ve Zaviyesi, Abdal Ata ve Zaviyesi, Osmancık Koyunbaba ve Zaviyesi, Seydim Sultan ve Zaviyesi, Balım Sultan ve Zaviyesi, Piri Baba ve Tekkesi, Şeyh Hamza ve Tekkesi.

KA-DER Kanserle Sağlıklı Yaşam Derneği- Hasta Okulu ve Kanserde Farkındalık  Projesi
Bu proje ile kanser konusunda toplumda farkındalık ve duyarlılığı artırılması amaçlanmıştır.

Çorum Mucitler Derneği- Robotik Mucit Atölyesi Projesi
Bu proje ile ilgi alanlarına göre, mekan, imkan ve eğitim desteği verilen istekli bireylerin, robotik konusunda yeteneklerin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır.
Doğru Amaçlarla Toplumsal Entegrasyon Derneği- Doğru Amaç ve Araçlarla Toplumsal Uyum Projesi
Projenin amacı gençlerin günümüzün en önemli problemi olan bağımlılıklar ve sebep olduğu sosyalleşememe gibi problemlerine karşı birlikte hareket etmelerini ve sosyalleşmelerini, birlikte yaşama kültürü aidiyet duygularını ve toplumsal bilincin arttırılmasıdır.

Dodurga Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği- Gençliğimiz Geleceğimiz, Şehitlerimiz Varlığımız Projesi
İlçedeki gençlerin spora duyarlılığını artırmak ve şehitlerimiz için vefa duygusu oluşturmak.

Laçin Eğitim Kültür Sanat Ve Turizm Derneği- Laçin’de Kuşaktan Kuşağa 15 Temmuz’u Anlamak Projesi
Projenin amacı Laçin ilçesindeki çocuk ve gençlere Türk el sanatlarının aktarılması, bunu yaparken günümüz teknolojik imkanlarının etkin şekilde kullanılması. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ülkemiz ve milletimiz için ortaya çıkardığı ‘milli birlik, milli şuur, vatan sevgisi, devlet bilinci’ gibi ana temalarının sanatsal bir bakış açısı ve teknolojik imkânlar kullanılarak kalıcı öğrenmeler oluşmasını sağlamak.

Çorum Vefa Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği- Minik Milliler Projesi
İlkokul öğrencilerinden futbola yetenekli öğrenceleri tanıyıp potansiyellerini ortaya çıkarmaya yardımcı olmak,  sportif faaliyetlerin yanı sıra dini, ahlaki ve sosyal ilişkiler yönünden gelişiminin sağlanmasına katkıda bulunmak.

Çorum Kafkas Kültür Derneği- Anadolu Kültür Mozayiği/Adige Projesi

Kafkas kültürünü tanıtma ve yeni nesilrele aktarmak.

Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği- Hayata Bağlan Projesi
Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirme. Okullarda yapılacak eğitim ve etkinliklerle farkındalığı arttırmak projenin amaçlarındandır.        

Editör: Haber Merkezi