RECEP MEBET
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen çiftçilerle iftarda bir araya geldi.
Önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda verilen yemeğe Çorum Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, bazı üretici birliklerinin yöneticileri ile Çorumlu çiftçiler de katıldı.

Çorum heyeti, düzenlenen iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Ali Osman Kıyak, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Bitkisel Tedavi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ile de bir araya geldi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen programda kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toprağın, suyun, havanın, tabiatın dostu çiftçi kardeşlerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun” dedi.

Tarım politikaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Çiftçilerimize toplamda 3 milyar 447 milyon lira destek ödemesi yapmış olacağız. Bu sene buğday ve arpa alım fiyatını erkenden açıkladık. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından geçen yıl ton başına 1050 TL'den alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı, yüzde 29 artışla ton başına 1350 TL olmuştur” diye konuştu.
Erdoğan konuşmasının son bölümünde ise hem milli hem yerli elektrikli traktörünün prototipinin tamamlandığını belirterek yakında seri üretime geçileceğini duyurdu.