İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Türkiye genelinde başlattığı, "üç milyon İdlibli yardım bekliyor" yardım kampanyası kapsamında Çorum'da toplanan yardımlar yola çıktı.

Çorum halkının yardımlarıyla temin edilen 26 ton un, kuru gıda ve giysiden oluşan bir tır insani yardım malzemesi önceki gün öğle namazından sonra Çorum İHH Ofisinden İdlib'e ulaştırılmak üzere İHH'nın Reyhanlı Lojistik Merkezine uğurlandı.

Törende konuşan Çorum İHH ve İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı, "Çorum İHH ve İlke-Der olarak Suriye, Yemen ve Arakan acil için insani yardım çalışmasına devam ediyoruz. Çorum'da bulunan tüm kurumları, STK'ları ve cemaatleri Suriye, Yemen ve Arakan için insani yardım çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyoruz. Yemen'de açlıktan ölen mazlumlara yardım etmek mahşeri bir sorumluluktur. Açlık ölümlerinin başladığı bölgelerde bu oranın büyük ölçülere ulaşacağından endişe duyuyoruz. 

Halen 140 ülkede ve bölgede insani yardım çalışmalarımız devam ediyor. Ümmetin nerede bize ihtiyacı varsa orada olmayı kendimize vazife biliyoruz. Şu anda da en acil çalışmalarımız Suriye, Yemen ve Arakan üzerinden devam ediyor. Çorum İHH olarak tüm mazlum coğrafyalara hayırsever Çorum halkının desteğini ulaştırmaya devam ediyoruz ve edeceğiz" dedi. 

Çorumlu hayırseverler Suriye, Yemen ve Arakan bağışlarını Çorum İHH Ofisine (Murat Evler 6. Sk. No:12) ya da: 0364 2242620 - 0538 8777655 telefondan ulaştırabilecekler

Editör: Haber Merkezi