HABER-YORUM/EROL TAŞKAN

Çorum’da, siyasetin tüm ayak oyunlarını becerebilen, her türlü ahlaksızlığı mübah gören anlayışı benimsemiş ve hiçbir ahlaki sınır tanımaksızın rakiplerini alt etmeyi marifet kabul etmiş siyasi anlayışın sahip olduğu bir kez daha gözle görülüyor.

Tüm bunları ifade ederken, ne yazık ki diyerek, mahcubiyetle yazıyor olsam da, maalesef gerçek böyle.

Siyaseti kendi hegamonyası altında tutmayı marifet bilmiş insanlar, elbette her dönemde var oldu ama Çorum bu zamana kadar da böylesini görmemişti.

Siyaset memlekete hizmet etme kapısı olmasına rağmen, kendi ikbal kapılarını açıp, kendi geleceğini mamur etmek için çalışan akıllar, her türlü cinlik ve sahtekarlığı kendisine mübah gördü.

Tüm bunları anlatıyor olmamın sebebi, Çorum Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili kurulan tuzaklar, yapılan çirkinliklerdir.

AK Parti Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili isim açıklamasında yaşananlar tüm kamuoyunun malumu zaten. İsimlerin son anda nasıl değiştiğini, son halini nasıl aldığını bilmeyen yok.

Gelelim son mevzulara. Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk bile “Yeter Artık” seviyesinde yazdığı yazısında olup biteni anlatıyor.

Son günlerde sahte anketlerle de bu tezviratlarını kuvvetlendiren fitnecilerin, Genel Merkez Yöneticileri’nin açıklamaları ve anketlerin sahte olduğunu ve bu anketleri yaptıranlar hakkında soruşturma başlattıklarını ve bunların teşkilat üyeleri olması durumunda ise en ağır disiplin cezasını uygulayacaklarını beyan etmesi üzerine elleri boşa çıktı.

Bu kez de hazırladıkları yalan yanlış dosyalarla emellerine ulaşmaya çalışan ekip ya da ekipler, iftiralarla dolu dosyalarını AK Parti Genel Merkezi’nin kilit noktalarına ulaştırmaya çalışıyorlar. Ancak AK Parti aday adaylarına sahip çıktığını ifade edip, iftiralar karşısında adaylarını korudukça, yalancılar ve fitneciler iyice azgınlaşıyorlar.

Elbette ki siyasi rekabet olacaktır, ancak ahlaklı olmak kaydıyla.

Mesele şahıslardan öte, Çorum siyasetinin getirildiği noktadır ki, milleti siyasetten soğutan da korkulu bir mayın tarlası yapan da bu anlayıştır.

Kendi değerlerimizi, ellerimizle yok ettikçe kazanan 3-5 kişi, kaybeden ise Çorum’un geleceği olacaktır. Artık Çorum halkının yaka silkelediği bu fitneci-fesatçı siyaset bezirganlarından kurtulmanın vakti geldi ve geçiyor.

Editör: Haber Merkezi