Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Proje kapsamında olan okulların yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce 22 ilde yürütülen PIKTES Projesi’ne bu sene Çorum’un da arasında bulunduğu 4 ilin daha eklendiğini söyledi.

Çoban, “Proje ile geçici koruma altındaki Suriyeliler’in entegrasyonlarını sağlama ve nitelikli eğitime erişmeleri konusundaki Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir. İlimizde e-Okul sistemine kayıtlı 3374 mülteci öğrenci görünmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde oluşturulan PIKTES İl Koordinatörlüğü tarafından Bakanlık Merkez Ofisi’nin planlamaları doğrultusunda çalışmalar yürütülecektir. Bu kapsamda  birlikte çalışmalar yapacağız. Hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Toplantıya, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Arslan Arslan ve İl Proje Koordinasyon Ekibi tarafından  gündem maddeleri üzerine bilgilendirmelerle devam edildi.

Editör: Haber Merkezi