Vali Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanlığı “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” kapsamında trafik kazalarını azaltmaya yönelik ve sürücülerde “Trafikle Yakalanma Riski Algısını” oluşturmak ve “farkındalık oluşturmak amacıyla helikopter ile havadan trafik denetimi yaptı.

Çorum’un trafik yoğunluğunu havadan gözetleyen Vali Çiftçi, Ankara yolu, Samsun yolu ve Çevre yolunda havadan incelemelerde bulundu.

Havadan denetim faaliyeti kapsamında İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden toplam 20, Trafik ve Asayiş ekibi ile 52 personelin katılımı ile kazaların yoğunlaştığı Çorum – Laçin, Osmancık-İskilip, Çorum – İskilip ve Ankara – Samsun Karayolları üzerinde gerçekleştirildiğini belirten Çiftçi; “Denetimlerde özellikle “geçme yasağına uymayan, seyir esnasında cep telefonu ile konuşan, emniyet kemeri bağlamayan, yol kenarında gerekli tedbirleri almadan park eden, sol şeridi geçme dışında sürekli kullanan” sürücülerin tespiti yapılarak, haklarında Trafik İdari Para Cezası düzenlenmiştir. İlimiz genelinde helikopter ile havadan yapılan trafik denetimlerinde toplam  (400) araç ve sürücü kontrol edilmiş olup, (16) araç ve sürücüye (7.708,00 TL) trafik idari para cezası uygulanmıştır. Trafik kazalarını azaltmaya yönelik ve sürücülerde “Trafikte Yakalanma Riski Algısını” oluşturmak ve “farkındalık yaratmak” üzere helikopter ve drone ile havadan trafik denetimleri önümüzdeki günlerde de devam edecektir.” ifadelerini kullandı