Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum İHH Vakfına iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı ve Vakıf Yönetim Kurulu hazır bulundu.


Vali Mustafa Çiftçi’yi dernek binasında ağırlayan Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İHH’nın yaptığı çalışmalardan bahsetti. Çorum İHH Hanımlar Komisyonunun ve Acil Yardım Arama Kurtarma birimlerinin çalışma alanlarını gezdirip, arama kurtarma ekipmanlarını tanıtan Özkabakçı, herhangi bir olayda Çorum AFAD ekibine destek verilip, neler yapıldığı hakkında Vali Çiftçi’yi bilgilendirdi.


İade-i ziyarette bulunmak için geldiğini belirten Vali Çiftçi, Çorum’a hizmet için STK’lar ile birlikte istişare yapacaklarını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerine her zaman önem verdiğini belirten Vali Çiftçi, Çorum’da görevde bulunduğu süre içerisinde sivil toplum kuruluşların şehir için ve insanların yararına yapacakları tüm faaliyetlere destek vereceklerinin altını çizdi.


Sivil toplum kuruluşlarının bir toplumun can damarı olduğunun altını çizen Vali Mustafa Çiftçi, “Bir ülkede STK'lar her ne kadar güçlü ise o ülkenin de kalkınmışlığı da o kadar ileri derecede olur. Onun için birlik olmamız lazım. Sivil toplum kuruluşlarının bir ve beraber olması aralarında iyi bağların kurulması geleceğimiz ve çocuklarımız için çok önemlidir.” diye konuştu.


Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İHH’nın çalışmalarını bildiğini, takdir ettiğini ve çalışmalarında elinden gelen desteği vereceğini söyledi

Editör: Haber Merkezi