FATİH BATTAR

Koruyucu aileler onuruna düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum’da korucuyu aile sayısının 63, koruyucu aile hizmetlerinden yararlanan çocuk sayısının ise 80 olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve tüm yurtta uygulanmaya devam eden, Çorum’da da Vali Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç öncülüğünde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Çorum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aileler onuruna iftar programı düzenlendi.

Yıldız Park’ta düzenlenen iftar yemeğine Vali Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç, Vali Yardımcıları Dr. Ayhan Özkan,  Turgay Gülenç, Coşkun Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, daire amirleri ve koruyucu aileler katıldı.           

 Program kapsamında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum’da koruyucu aile sayısının 63 olduğunu açıkladı. Koruyucu aile hizmetinden yararlanan çocuk sayısının ise 80 olduğunu aktaran Çoban, il müdürlüğü olarak koruyucu aile hizmetini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 30’u aşkın faaliyete imza attıklarını söyledi.

Koruyucu aile hizmetini anlatmak için yaptıkları çalışmalar kapsamında 1 yılda Çorum’da koruyucu aile sayısını 53’ten 63’e çıkardıklarını kaydeden Çoban, koruyucu aile hizmetinden yararlanan çocuk sayısını ise 66’dan 80’e çıkardıklarını ifade etti.

Çorum’da Vali Necmeddin Kılıç’ın eşi Necmiye Kılıç öncülüğünde Koruyucu Aile hizmetinin yaygınlaştırılması, daha çok çocuğun sıcak bir aile ortamına kavuşması için çalışmaların sürdüğünü belirten Çoban; “Peygamber Efendimiz ve ashabı tarafından yapılan yetim hamiliği, günümüzde Koruyucu Ailelik ve Gönül Elçiliği olarak tekrar hayat bulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın en önemli projelerinden biri haline gelmiştir. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız, sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır ve her çocuğun kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyacı vardır.” dedi

Konuşmaların ardından yemek sonunda koruyucu aile hizmetinden yararlanan Kerim Can Konuş, yemek duası etti.

Yetkililer ve ailelerin samimi bir ortamda sohbet ettiği yemekte çocuklar da çeşitli oyunlar oynayarak hoş vakit geçirdi.