RECEP MEBET
Çorum, arıcılık alanındaki başarılı uygulamalarla bölgesinin parlayan yıldızı konumuna erişti.

Çetinoğlu Arıcılık sahibi Sinan Kip, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda Çorum’da arı sütü üretimine başladıklarını açıkladı.
Mecitözü ilçesi Söğütyolu Köyü’nde gerçekleştirdikleri üretim faaliyetlerinden bahseden Sinan Kip, “Bal, polen ve propolisin ardından arı sütü ve apilarnil (larva) üretimine de başlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

ARI SÜTÜNE İLGİ BÜYÜK
Bölgenin tek arı sütü üreticisi olarak ilk hasatlarını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kip, yoğun bir taleple karşı karşıya olduklarını söyledi.

Türkiye’nin seçkin firmalarıyla yaptıkları sözleşme doğrultusunda ürünlerinin yurdun dört bir yanına ulaştığını dile getiren Kip, “Arı sütünün gördüğü yoğun ilgi nedeniyle gelecek yıl üretim kapasitemizi iki katına çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.
İki kuşaktır sürdürdükleri arı yetiştiriciliğine yeni bir vizyon kazandırdıklarını belirten Kip, “Sahip olduğumuz tecrübe ile sektörün öncüleri arasında yer alıyoruz. Bu alanda elde ettiğimiz birikimi Çorumlu arıcıların paylaşımına sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

2020 yılı hasat sezonunun oldukça bereketli geçtiğini anlatan Kip, “Pandemi döneminde arı ürünlerine ilgi hayli arttı. Bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütü ve polen ile doğal antibiyotik olarak nitelendirilen propolis satışları ikiye katlandı” tespitinde bulundu.