Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 122 süt alım merkezinin bakım onarımını gerçekleştirdi.
Birliğe ait 122 tank merkezi ve süt alım ünitelerinin bütün bakım onarım ve tadilatları yapıldığını ve uluslararası standartlara çıkartıldığını belirten Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, “Daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde soğutulan sütlerimiz tank merkezlerimize getirilmekte, buradan Birliğimiz araçları ile alınıp en kısa sürede firmalara teslim edilmektedir. Bu sayede daha hızlı soğutulmuş olan sütlerimiz daha uzun mesafelere dayanmakta, süt nakil işlemlerinde problem yaşanmamaktadır.” dedi.
Çorum’da bu işi yapan ve çifçilerin paralarını her ay düzenli olarak ödeyen tek kurum olmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Birlik Başkanı Yılmaz Kaya, “Çifçilerimizin emeğinin karşılığını almaları için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyor ve çifçilerimizin sütlerini hak ettikleri değere kazandırmak için bütün çabamızı bu işte yoğunlaştırıyoruz. Dileğimiz o ki, devletimizin desteği ile kurumumuzu daha ileriye taşımak daha iyi hizmet etmek ve Çorum çifçisini hayvancılık noktasında daha üst safhalara çıkartarak gerek Çorum’umuza, gerek ülkemiz ihtiyaçlarına kurumumuz olarak katkı sağlamak. Bu noktada hedefimiz, ilimiz hayvancılığının hizmet kalitesini artırmak ve bu işte daha ileri safhaya taşımaktır.” diye konuştu.

 

YENİ PAKETLEME TESİSİ HAYVANCILIĞI İLERİ SEVİYEYE TAŞIYACAK
Başlattıkları yeni slaj paketleme tesisinin gerek Çorum’a gerekse ülkeye büyük katkı sağlıyarak ilimiz hayvancılığını ileri noktalara taşıyacağını kaydeden Kaya, “Çifçilerimizin yem ihtiyacını daha ucuza mal etmelerini sağlayacak olan yeni paketleme tesisimiz Çorum’umuza hayırlı uğurlu olsun.
Bu tesisi Birliğimize kazandıran başta sayın Valimize, AK Parti Çorum Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan’a, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Orhan Sarı’ya, İl Özel İdaresi Müdürü Recep Çıplak’a, tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyor, birlikte Çorum hayvancılığını daha ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi.