FATİH BATTAR

İstanbul’da 30, Ankara’da ise 15 noktada başlayan sebze ve meyve tanzim satış noktaları fiyatları düşürürken, Çorum’da ise halk, pazardaki fiyatlardan yakınarak, tanzim satış olup olmayacağına ilişkin yetkililerden bir açıklama bekliyor.

Sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için ilk olarak İstanbul ve Ankara'da başlayan tanzim satışları sonrası, fiyatların düştüğü gözlenirken, Çorum’da ise Pazar ve marketlerdeki fiyatların ateşi halen devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, belediyelerin sebze ve meyve tanzim satışına başlayacağını açıklamasının ardından İstanbul’da ve Ankara’da tanzim satışları dün başladı. Çorum’da ise vatandaşlar, tanzim satışın ne zaman başlayacağı konusunu merak ediyor. Konu ile ilgili belediye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, Çorum’da henüz tanzim satış konusunda bir gelişme olmadığını ifade ettiler.

İSTANBUL VE ANKARA TANZİM SATIŞ BAŞLADI

Sebze meyve fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için hayata geçirilen tanzim satış noktaları belirlendi. İlk mobil tanzim satış aracı ise Gaziosmanpaşa ilçesinde hizmet vermeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce  ‘Enflasyonla Mücadele Programı’ adı altında sebze meyve fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için hayata geçirilen tanzim satış noktaları 34 ilçe 50 ayrı noktada hizmet vermeye başladı. Tüketiciyi aracı olmadan esas olan fiyatlarla buluşturması amacı güden tanzim satış noktalarında satılacak ürünler de belli oldu. Domates, biber, patlıcan, salatalık, ıspanak, soğan, patates almak isteyenler ürünlere uygun fiyatlarla ulaşabiliyor.

TANZİM SATIŞ BAŞLADI AMA ÇORUM’DA FİYATLAR DÜŞMEDİ

Tanzim satış İstanbul ve Ankara’da sebze ve meyve fiyatlarını düşürürken, Çorum’da Pazartesi Pazarı’nda fiyatların ateşinin sönmediği gözlemlendi.

Vatandaşlar, tanzim satışın başlaması ile fiyatların düşmesini beklediklerini ancak Çorum’da tanzim satış olmadığı için fiyatların ateşinin sönmediğini belirterek, tanzim satış noktası istediklerini belirttiler.

Fiyatların düşmediği Pazartesi Pazarı’nda fiyatlar şu şekilde; “Domates 3.5 lira, patates 3 kilo 10 lira, soğan 3 kilo 10 lira, salatalık 5 lira, kabak 4 lira, lahana tane 5 lira, biber kilo 8 lira, patlıcan 4.5 lira, portakal 2 lira, elma 2 lira, nar 3 lira.”

Editör: Haber Merkezi