Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız, radikal önlemler alınarak Çorum’da salgının kısa sürede kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Etkin önlemler alınmazsa kış mevsiminde durumun çok daha kötü olacağını ileri süren Tahtasız, “Sorunları halının altına süpürerek gelecek inşa edilemez. Sağlık çalışanları perişan duruma gelirken diğer sektörlerde çalışanlarda Covid -19’u en ağır şekilde hissetmektedir. Mış gibi yapmaya devam edersek tükeniriz.” dedi.

“Toplum sağlığı hepimizin sağlığıdır.” diyen Tahtasız, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını isteyerek şunları söyledi: 
“Sağlıklı maskeler kullanmalıyız. İhtiyacı olanlara maske desteğini hep birlikte yapalım.  Maske takılmış gibi yapmayalım. Maskenin önemi ve nasıl kullanılacağını tekrar tekrar anlatalım uyaralım. Virüs yükünü daha az almak olası hastalığı daha hafif atlatabilmek için çok büyük önem taşımaktadır. Unutmayın virüs en çok burundan bulaşıyor. 

En yakınlarımızda virüs yokmuş gibi davranmayalım.  Virüs artık her yerde ona göre davranalım. Mecbur kalır isek çok kısa sürelerde bir araya gelelim. Mesafeyi koruyarak.
Unutmayalım virüsle mücadele ediyoruz. Ellerimizin temizliğine öncelikle sabunla olmak üzere temiz olmasını sağlayalım.”    

Editör: Haber Merkezi