Altinstern Çiftlik Hayvancılığı firmasının Çorum’da bulunan Türkiye Temsilciliği, tüm bölgeye talep edilen miktarda ithal hayvan temin ediyor.

Merkezi Viyana’da bulunan, 35 yıllık deneyime sahip Altinstern firması, uluslararası hayvancılık pazarının dinamik koşullarında, yöre yetiştiricilerine güvenli bir platform sunuyor. Avusturya’dan damızlık büyükbaş hayvan ve düve ithal ederek Çorumlu besicilere ulaştırıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı kriterleri, teknik ve sağlık koşullarına uygun çalışan firma, şahıslara ve şirketlere, dünyanın en çok satan et ve süt veriminde en iyisi olan simmental ırkı gebe düveleri ulaştırırken, müşterilerine en son teknolojiyle en iyi çözümleri sunuyor.  

Altinstern Türkiye Temsilciliği, Yeniyol Mahallesi Sel Sokak Kip İş Merkezindeki ofisinde hafta içi her gün hizmet veriyor.

SİMMENTAL HAKKINDA
Anavatanı İsviçre olan kombine verimli bir ırk olan simmental büyük baş ırkın hakim renk kompozisyonu sarı-beyaz alacadır. 
Başta genelde beyazlık bulunur. Vücut yapısı dayanıklı olması nedeni ile Türkiye iklim ve arazi şartlarına çabuk adapte olmuştur. Bu özelliği ve kombine verimliliği ile sığır yetiştiricileri tarafından tercih edilen bir ırktır. 1. laktasyon süt verimi 6000 litre, birden fazla yavru yapmışsa 6500 litredir.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi