M.BURAK YALÇIN

Katil Çin’in Doğu Türkistan’da Türklere yönelik yürüttüğü soykırımı protesto etmek amacıyla Çorum’da miting düzenlendi.

 PTT Merkez binası önünde gerçekleşen miting saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

EREN: BU ZULMÜ SADECE TÜRK MİLLETİ DURDURABİLİR

Mitingde miting düzenleme kurulu adına konuşma yapan Erdem Eren, Doğu Türkistan’daki zulme dünyanın ses çıkarmadığını, bunun sebebinin Türk olmaları olduğunu belirterek bu zulmü durdurabilecek tek milletin Türk milleti olduğunu söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’E TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşmasında Birleşmiş Milletlere de tepki gösteren Erdem Eren, Bir Avrupalının, Amerikalının, Yahudi’nin ayağına taş değse BM’nin harekete geçtiğini ifade ederek şunları söyledi: “Kızıl Çin yağmur kokan o geceyi unuttuğundan beri ata yurdumuzda soydaşlarımız sistematik bir soykırıma ve asimilasyona maruz kalıyor. Türk demenin yasak olduğu ata yurdumuzda yüzbinlerce soydaşımız kimliklerinden çıkarılmaya Çinlileştirilmeye çalışılıyor. Biz biliyoruz ki bu zulmü bizden başka durduracak yoktur. Bir Avrupalının, Amerikalının, Yahudi’nin ayağına taş değse BM denen sirk karışmakta dünyaya tehditler savurmaktayken, Doğu Türkistan’da yüzbinler sadece Türk olduğu için insanlık dışı bir muamele görürken BM’den gık çıkmamaktadır. Biz sessizlerin sesi olacağız, zulme karşı dilsiz kalmış kör şeytanların besmelesi olacağız. Hepinizin ayağına, yüreğine, vicdanına sağlık.”

 

TEKLİMAKAN: İNSANLIK TARİHİ BÖYLE BİR SOYKIRIM GÖRMEDİ

Eren’den sonra kürsüye gelen Doğu Türkistan Yeni Nesil Hareketi Genel Başkanı Dr. Abdusalam Teklimakan da Doğu Türkistan’da insanlık tarihinin hiç görmediği bir soykırım yaşandığını kaydetti.

‘KİMLİĞİNİ MUHAFAZA ETMEYE ÇALIŞAN İNSANLAR TOPLAMA KAMPINDALAR’

Doğu Türkistan coğrafyasının selam vermenin, Müslüman-Türk ismini koymanın terörist olarak nitelendiği bir coğrafya olduğunu da vurgulayan Dr. Abdusalam Teklimakan, “3 milyon insan toplama kampında. Müslümanlığını bir şekilde ifade eden insanlar, namaz kılan insanlar, Türklüğünü, kimliğini muhafaza etmeye çalışan insanlar toplama kampındalar. Çin her ne kadar silahla, işkenceyle, zulümle muamele etse de biz kendi hüviyetimizden vazgeçmeyeceğiz. 135 yıldır bunlarla mücadele ediyoruz. 2 kere Cumhuriyet kurduk vazgeçmedik” dedi.

‘GÜN GELECEK KÜRŞAT VE 40 ÇERİSİNİN BASTIĞI GİBİ ÇİN ORDUSUNU YENİDEN BASACAĞIZ’

‘Bin yıl aynı kazanda kaynatsan Doğu Türkistanlı ile Çinli kardeş olmaz, olamaz’ diyen Teklimakan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çinlinin elinde silah var. Dayamış silahı kafamıza senle ben kardeşiz diyor. Bin yıl aynı kazanda kaynatsan Doğu Türkistanlı ile Çinli kardeş olmaz, olamaz. 5 bin km’lik o Çin Seddi’ni boşuna yaptırmadık sizlere. Biz o şanlı tarihi unutmadık. Gün gelecek Kürşad ve 40 çerisi gibi Çin ordusunu yeniden basacağız. O gün bu zulüm bitecek.

‘BİZ VARLIĞIMIZI MÜSLÜMAN TÜRK OLARAK SÜRDÜRECEĞİZ’

Doğu Türkistanlıyı bitirmek için evlerimize kadar Çinli yerleştirdiler. Kardeş aile dediler evimizin içine Çinliyi yerleştirdiler. Biz Çinliyi baskılar altında bile düşman gördük. Onun için bize bu Çinlileri gönderiyorlar. Evimizin içine girseler de Çinli olmayacağız. Biz varlığımızı Müslüman, Türk olarak sürdüreceğiz. 500 bin çocuk toplama kampında. Onlara Çince, ateizm öğretiliyor. Çin kimliği aşılatılıyor ama biz biliriz ki o çocuklar gün gelecek Çin’in ordusunu başına yıkacak.

‘DOĞU TÜRKİSTANLILAR SİZDEN DUA BEKLİYOR’

Doğu Türkistan’ın sizlerden talebi şudur. Her namazda, her dua da Doğu Türkistan’ı unutmayın. Unutmayınız ki; birinin duası kabul olur, o zulüm ya bizim ellerimizle ya da Allah’ın askerlerinin elleriyle yok olur. Diğer husus ise Doğu Türkistan’ın sesini duyurmak için bu tür programlar yapılması. Çok şükür son günlerde Türkiye’de Doğu Türkistan gündeme geldi. Bunun devam etmesini temenni ediyoruz.”