FATİH BATTAR
Çorum’da 2007 yılından bu yana Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Mutlukal Gıda yüksek üretim kapasitesi ile Türkiye’nin 81 iline, ayrıca Avrupa ile Ortadoğu’ya, ürün ihraç ediyor.

2007 yılında 15 çalışan ile üretime başladıklarını ve bugün Türkiye’nin önde gelen lavaş üretimi tesislerinden biri haline nasıl geldiklerini gazetemize anlatan firma genel müdürü Özkan Akdoğan; “Firmamız üretimin her aşamasında önce insan sağlığı bilinciyle Türk Gıda Kodeksine uygun olarak köy tadında lezzetler üretmektedir.” dedi. 

Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Akdoğan, Türkiye’de hemen hemen Tüm zincir marketlerin tamamının rafında ürünlerinin yer aldığını söyledi.

TÜRKİYE’DE  İLK MOR LAVAŞ ÜRETİMİ
Türkiye’de mor renkli meyve sebzelerin özünden elde edilen MorMiks ile mor lavaş üretimi yaptıklarını aktaran Akdoğan; “Başta şeker ve tansiyon olmak üzere, bir çok hastalığa karşı vücudu koruyan MorMiksli lavaş hem yurt içinde tüketime sunulacağını hem de yurt dışına ihraç edileceğini söyledi.

Mor renkli unlu mamüller hayatımıza girmeye devam ediyor. Mor ekmek, mor baklava, mor simit ve mor yufkadan sonra mor lavaş ekmeği, sağlıklı beslenmek isteyenlerin beğenisine sunuldu. İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde, mor renkli meyve ve sebze özlerinin saflaştırılması ile elde edilen MorMiks’ten üretilen morlavaş yakında market ve reyonlarında yerini alacak.

Mutlukal Gıda olarak misyonlarının tecrübe, emek ve alın teri ile imal edilen ürünlerin kalitesini istikrarlı bir şekilde devamlı en üst seviyede tutmak olduğunu ifade eden Akdoğan; “Gıda üretiminde insan sağlığının önemini bilerek; Türk Gıda Kodeksi kurallarına %100 riayetin yanı sıra tesiste kurulmuş olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Kalite Yönetim Sistemini gıda mühendislerimiz ve teknikerlerimizin gözetimi altında; hammadde sipariş aşamasından nihai ürün tüketim aşamasına kadar kontrol etmekte ve belgelendirmekteyiz” diyerek, “Aynı zamanda ürünün sağlıklı, kaliteli olmasına ek olarak; hızlı ve zamanında teslim ile bunların mükâfatının parasal kazançtan daha önemli olduğu bilinci içerisinde sadece Türkiye pazarında kalmayıp, ülkemizi dış pazarlarda da başarı ile temsil etmek ve ülke ekonomimize katkıda bulunmak başlıca görevlerimizdendir” dedi.

Mutlukal Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. olarak üretimin her aşamasında kalite kontrol sistemini uyguladıklarını kaydeden Akdoğan; “ISO 22.000, ISO 9001:2008, TSE Belgelerini alarak kalitelerini tescil ettirdiklerini de belirtmekte ve sözlerine şöyle devam etmektedir;  “Şirket olarak birinci amacımız %100 gıda güvenliğidir. Eğitimli çalışanlarımızla birlikte teknolojik gelişmeleri takip etmekte, sürekli gelişim felsefesiyle üretim ve yönetimin her ayağında kendimizi geliştirmekteyiz. Bu sayede ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ile stratejik işbirlikleri geliştirerek ülke ekonomisine ve sektöre katma değer oluşturmakta, uzman yönetim kadrosu ve eğitimli personel ile ekip çalışmasını ön planda tutarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımaktayız. Ülkemizde rağbet edilen bir şirket haline geldiğimiz gibi orta vadede şirketimizi uluslararası arenada rağbet edilen şirketler arasına ulaştırma inancıyla hareket etmekteyiz”