Çorumlu girişimci Cengiz Sarıaslan tarafından üretilen yerli ve milli motokabin Antalya’da görücüye çıktı.

Tasarladığı motokabini Antalya Valiliği’ne hediye eden hemşehrimiz Cengiz Sarıaslan, büyük ilgi gören çalışması hakkında açıklamalarda bulundu.
Vali Münir Karaloğlu’nun da katıldığı programda, Sarıaslan Makine Mühendislik’in KOSGEB Ar-ge inovasyon proje desteği ile ürettiği motosiklet garajı Antalya Valiliği’ne bağışlandı. Vali Karaloğlu, hayırsever işadamına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

Tamamen yerli ve milli olan motokabini üreten Cengiz Sarıaslan, motoseverler için yağmurdan darbeden ve sıcaktan etkilenmeyen bir mini motosiklet garajını Antalya’dan dünyaya kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Ürünün tüm patentlerine sahip olduğunu ve yurt dışından da siparişler aldığını ifade eden Sarıaslan, ilk ihracatı Amerika’ya gerçekleştirdiklerini ve yakın zamanda İngiltere, Avrupa Birliği ülkeleri ve Kosova’ya da ihracat yapacaklarını söyledi.

KOSGEB’in yerli üreticilere verdiği hibe desteğiyle motokabini hayata geçirdiklerine değinen Sarıaslan, “İlk hediyemizi de Antalya Valiliği’mize verdik. Kullanılan motorlar sonuçta milli servet ve bizimde onların korunmasına ve daha uzun ömürlü olmasına katkımız olsun istedik. Yaptığımız kabinler balyoz darbesine bile dayanaklı, kavisli yapısıyla rüzgarı kırıyor ve yağmuru üstünde tutmuyor. Nemden ve sıcaktan etkilenmeyen termodinamik yapısıyla motoru hem güvende tutuyor hem de daha uzun süre kullanılmasına vesile oluyor. Yaptığımız bu çalışmayla inşallah diğer girişimci arkadaşlara da örnek oluruz. Yerli ve milli üretimi arttırarak istihdamı da yükseltmiş oluruz inşallah” diye konuştu.
Antalya Valiliği bahçesine monte edilen motokabini inceleyen Vali Karaloğlu, Cengiz Sarıaslan’dan ürün ve çalışmaları hakkında bilgi alarak başarılı iş insanına teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.