EROL TAŞKAN
Hafta sonunu gönüllü olarak evde geçirme çağrımız, Çorumlu'nun gönlünde de yer buldu.

Memur-Sen, Kamu Sen, KESK ve İnsani Değerler Platformu başta olmak üzere çok sayıda STK olmak üzere, şahsi olarak da desteklerini bildiren Çorumlular, korona mücadelesinde gönüllü olarak hafta sonu evde kal çağrısını sahiplendi. 

Bir kez daha bu samimi çağrımızı yineliyor, zorunlu sebebi olmayan tüm hemşehrilerimizi hafta sonu evinde kalmaya davet ediyoruz. En riskli iller arasında yer alan Çorum'un sağlıklı ve huzur dolu günlerine dönmesi için elbirliği ile verilen mücadelenin destekçisi olup, Çorum'u korona illetinden kurtulmasında bizzat görev alıp sorumluluklarımızı yerine getirelim.

KAMU SEN ÇORUM TEMSİLCİSİ SELİM AYDIN:

"Malumunuz olduğu üzere ülkemiz küresel ölçekte bir tehditle karşı karşıyadır. Çorum olarak da malesef en riskli iller arasında yer almaktayız. Koronavirüs tehlikesine karşı devletimiz bir dizi tedbirleri hayata geçirmiş durumdadır. Bizler de yasak yerine , hafta sonunu gönüllü karantina kararıyla evde geçirme sesine kulak veriyoruz. Hem tedbir almış oluruz hem de Toplum sağlığı mücadelesinin kahramanları olan sağlık çalışanlarımıza destek vermiş oluruz. TOPLUMA ÖRNEK TEŞKİL ETMEK amacıyla, insanlarımızın birbirleriyle mümkün mertebe az temas sağlaması için KENDİ İLAVE TEDBİRLERİMİZİ de hayata geçirmenin önemli olacağını düşünüyoruz. Gayret devletten, tedbir milletten, takdir Yaradan’dan."

MEMUR SEN ÇORUM TEMSİLCİSİ TEKİN ÇINAR:

"Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde Çorum ilimizin de son dönemde riskli bir sürece girdiği görülmektedir. Korona’nın ilk günlerinde risk bakımından ülkenin en güvenli illerinin başında gelen Çorum’un bugün en riskli iller arasında sayılması artık herkesin ciddi önlemler alması gerektiğine işaret etmektedir. Çorum Memur-Sen teşkilatı olarak teşkilat mensuplarımızın iyi bir insan olmanın bilinciyle Pandemi döneminde örnek işlere imza attıklarını biliyoruz. Kimi arkadaşlarımız vefa destek gruplarında gönüllü olarak yer alarak vatandaşlara hizmet götürmüş, kimi arkadaşlarımız sağlık çalışanlarımız için evlerinden yiyecek taşımış, kimi arkadaşlarımız yine kendi imkânlarıyla ya da kurumlarımızın atölyelerinde maske ve siperlik üretimine destekte bulunmuş, öğretmenlerimizse eğitimlerine evde devam etmek zorunda kalan çocuklarımıza okul ortamını aratmayacak hazırlıklar yapmışlardır. Birçok teşkilat mensubu arkadaşımız ise başlatılan yardım kampanyalarına destekte olmuş ve kampanyayı duyurmak adına çalışmalarda bulunmuştur. Yaşanan son gelişmeler ışığında artık sadece mensuplarımıza değil tüm hemşerilerimize ülkenin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur Sen’in Çorum temsilciliği olarak bir çağrımız var. Gelin felakete değil, kurtuluşa doğru koşalım.  5-6 Temmuz 2020’de tüm hafta sonumuzu yasak olsun diye beklemeden gönüllü olarak karantinada geçirerek evlerimizden çıkmayalım. Başlatacağımız gönüllü karantinayla toplumsal izolasyona katkı sağlayalım... Koronayla mücadelenin fitilini Çorum’dan hep birlikte ateşleyelim."

KESK DÖNEM SÖZCÜSÜ ALİ EKBER BEYAZ:

"Eğitim, sağlık ve güvenlik. Temel evrensel insan haklarıdır her üçü de. Salgın nedeniyle zor bir süreci geçiriyor Dünya. Sağlığımız risk taşıyor bu günlerde. Covid-19 virüsü aramızda dolaşıyor. Sağlık yoksa eğitim de güvenlik de anlamsız kalır. Bu yüzden salgın riskini azaltmak için toplumsal duyarlılık gerekiyor.  Bu süreçte yapabileceğimiz en önemli  davranış çok zorunlu olmadıkça evde kalmalıyız. Bütün Çorum halkını bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum."

İNSANİ DEĞERLER PLATFORMU SÖZCÜSÜ AYHAN BOYRAZ:

"Son günlerde ülkemizle birlikte dünyayı istila eden, oysa ki ağırlığı bir gramı bile bulmayan bir bela ile karşı karşıyayız. Zaman zaman yaşanan musibetler, bir imtihan vesilesi, mihenk taşı görevi de görüyor. Medeniyet vb. kavramlarda zirve yaptığını iddia eden batı ülkelerinde birbirlerinin maskelerine, cihazlarına, sağlık malzemelerine el koyarak medeniyetlerinin ölçüsünü adeta dünyaya göstermişlerdir.
Diğer taraftan bizler her atölyede, her tezgâhta, her imkânla maske vb. üreterek, çok kısa zamanda solunum cihazı imal ederek, yeryüzüne ihtiyacı olan tüm ülkelerle paylaşarak bizlerde medeniyet ölçümüzü ortaya koyduk. 
Bir yandan dışarıda, toplu yerlerde maske takmaktan imtina eden, nefes alamadığını iddia edenler varken, diğer yandan günler boyu evlerine gitmeden, sevdikleri ile ayrı kalarak bu mücadelede mücadelesi eşi bulunmaz bir fedakarlık gösteren Sağlık çalışanlarımız… 
Medeniyet tasavvurumuz ve inancımız gereği, yaptıklarımızdan ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan da sorumlu olduğumuzun farkında olmalıyız. Bu bilinçle hareket ederek yarın başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere hastalanmasına bilerek veya bilmeyerek vesile olduklarımızla nasıl helalleşeceğimizi düşünerek, önce fiziki mesafeye dikkat ederek, maskemizi kolumuza değil yüzümüze takmalıyız. 
Bu hassasiyetlerle aynı doğrultuda Hakimiyet Gazetesi'nde bahsedilen “Haydi Çorum gün bugün dem bu dem” çalışmasına kesinlikle ve tüm yüreğimizle destek veriyoruz.
Sizleri en azından hafta sonu tedbirlerimizi artırmaya ve bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz.
Bu mücadeleye destek veren, ve bir kez daha Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz dedirtecek olan herkese teşekkür ediyoruz. Birlikte başaracağımızın altını tekrar çiziyoruz. Teşekkürler Erol Taşkan, teşekkürler Çorum Hakimiyet Gazetesi, teşekkürler ÇORUM"