FATİH AKBAŞ

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin oba konseptindeki ilk gençlik kampı olma özelliğini taşıyan Çorumlu Obası Gençlik Kampı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Sıklık Tabiat Parkı’nda bulunan kampın açılışına katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ilk olarak çadırları gezerek buralarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alanda ÇESOB tarafından açılan kalaycı, demir dövme ve bakır eşyaların bulunduğu stantları ziyaret eden Bilal Erdoğan ustalara çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bilal Erdoğan daha sonra gençlerle birlikte ok attı.

Çorumlu Obası Gençlik Kampı’nın açılış töreni Çorum Belediyesi Halk Oyunları  ekibinin yaptığı gösteri ile başladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Vali Mustafa Çiftçi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın konuşmalarının ardından yapılan duayla açılış kurdelesi kesildi.

Açılış töreninde Çorum Belediyesi Mehteran ekibi de gösteri yaptı. Sıklık Tabiat Parkı içerisine 8 dönümlük alan üzerine yapılan kampta 10 çadır, 1 otağ ve 1 sosyal tesis bulunuyor. Kampta gençlere yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra kamplar düzenlenecek. Kampta ayrıca geleneksel sporların yapılabileceği alanlarda var.