FATİH BATTAR

Meşhur Samsun ve Bafra Pidesi Çorum’da tek odun ateşiyle pişirilerek 19-55 Pide Salonu’nda Çorumluların damak zevkine sunuluyor.

Sahipliğini Mustafa Duman’ın yaptığı 19-55 Pide Salonu’nda Samsun’un meşhur pidesi Bafra Pidesi, efsane lezzeti ile Samsun’un lezzetini Çorumluların ayağına getirdi.

İnce hamuru ve kavrulmuş kıymanın birleşen lezzeti ile tadanları Samsun'a kadar götüren Bafra Pidesi, el işinde profesyonel ustalar ile makine değmeden tamamen elde yoğrularak yapılıyor.

19-55 Pide Salonu olarak 1 yıldır Çorum halkına en özel ve lezzetli pideleri tattırmaya çalıştıklarını belirten Duman, Çorum halkının Samsun’un meşhur Bafra Pidesi’ni çok sevdiğini söyledi. 

Bafra pidesinin, uzun ince yapısıyla bol malzemeli içi ve kıtır kıtır hamuruyla yiyenlerin bir kez daha yemek istediği, yemeyenlerin de merak ettiği bir tat olduğunu aktaran Duman, ince hamuru ve kavrulmuş kıymanın birleşen lezzeti ile tadanları Samsun'a kadar götürdüğünü belirterek; “El işinde profesyonel ustalarımız ile makine değmeden tamamen elde yoğrularak yapılan pidelerimiz hiç bir şekilde hazımsızlık yad rahatsızlık hissi vermemektedir. Günlük taze kesilmiş 180 gram hamurlarımızı özel pide ustalarımızın maharetli elleriyle ince hamurumuz açıldıktan sonra bir gün önceden maydanoz, soğan, karabiber ve tuz ile marine edilmiş kavrulmuş kıymamızı pide hamurumuzun içine koyuyoruz ve ardından 300 derecelik fırınımızda pişirdikten sonra müşterilerimize servis ediyoruz.” dedi

KENDİ MALZEMENİ GETİR KENDİ LEZZETİNİ SEÇ

Artık malzemesini kendi getirenleri içinde Bafra Pidesi yaptıklarını belirten Duman, vazgeçilmez Bafra Pidesi ve en özel lezzetleri tatmak için tüm Çorum halkını Karakeçili mahallesi Üçtutlar caddesi numara 22/A adresinde hizmet veren 19-55 Pide Salonu’na davet etti.

Editör: Haber Merkezi