HURŞİT BOZKURT

Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul Maltepe’de Çorumlular buluşması gerçekleştirilecek. 11-14 Kasım tarihleri arasında yapılacak Çorumlular Buluşması için gazetemizi ziyaret eden Dünya Çorumlu Dernekler Federasyon Genel Başkanı Metin Akkuş, “Tüm hemşehrilerimizi İstanbul Maltepe’de gerçekleştireceğimiz buluşmaya davet ediyoruz.” dedi.

Çok sayıda yerel ve ulusal tanınmış sanatçının yer alacağı konserlerin ve tanıtım stantlarının yer alacağı buluşmanın Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi tarafından da desteklendiğini açıklayan Akkuş, şimdilik 13 sanatçının sahne alacağını, ilerleyen günlerde sanatçı sayısının daha da artacağını dile getirdi.

Çorumlular’ın birlik ve beraberliğini daha da artırmak ve Çorum’un tanıtımına katkı sağlamak için İstanbul’da ilk kez düzenlenecek çok büyük boyutlu bir buluşmanın organizasyonunu yaptıklarını kaydeden Metin Akkuş, Maltepe sahilinde 60 çadır kurulacağını, Valilik, il ve ilçe belediyelerinin açacağı standların yanı sıra iş adamları için de tanıtım stantları düzenleyeceklerini söyledi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan’a yapılacak organizasyon hakkında bilgi veren Federasyon Genel Başkanı Metin Akkuş, 11 Kasım Perşembe günü saat 16,00’da açılış töreni düzenleneceğini, 14 Kasım Pazar günü de kapanış programı ile büyük İstanbul buluşmasını tamamlayacaklarını anlattı.

“Tüm Çorumlu hemşehrilerimizi İstanbul Maltepe sahilinde yapılacak olan il tanıtım günlerimize bekliyoruz. Çorumlu hemşehrilerimizin birlik beraberlik ve dayanışmasını sağlayacak olan ve İstanbul’da ilki yapılacak olan bu günlerde Türkiye’ye ve dünyaya Çorum’u, kültürünü ve turizmini tanıtmak istiyoruz. İstanbul’un en büyük organizasyonu olarak kayıtlara geçecek olan tanıtım günlerimize 700-800 bin ziyaretçi olmasını bekliyoruz.” diyen Akkuş, 27 dernekten oluşan federasyonun bundan sonraki süreçte her üç ayda bir İstanbul’un diğer ilçelerinde de tanıtım günleri organize edeceğini söyledi.

Ziyarette Federasyon Genel Başkan Yardımcısı İsmail Kabakdere, Gençlik Kolları Başkanı Recep Akça, Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Hüseyin Akmaz, Çorum İl Başkanı Avukat Ahmet Ünal ve tanıtım günü organizatörü Musa Tunoğlu da hazır bulundu.