Kampüslerin ve binaların uluslararası standartlarda, enerji tasarrufu odaklı, elektronik sistemlerle güvenliği üst düzey olan, engelsiz, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olmasına büyük özen gösteren Hitit Üniversitesi, bu çerçevede Çorum’da ve ülkede örnek bir yapılanma içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hitit Üniversitesi, Türkiye’nin yeni konseptini kullanarak, çevreciliği ihmal etmeyen ve kamuda sürdürülebilirlik unsurunu da dikkate alarak en uygun şekilde projeler üretiyor.

Gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarda Türkiye’de çok az uygulanan projelere imza atan Hitit Üniversitesi, Kuzey Kampüsünde yapımına başlanan ve yaklaşık 50 bin m2 alana uygulanacak beton yol projesi ile bu anlayışını devam ettiriyor.

Üniversitenin alt yapı çalışmaları kapsamında Kuzey Kampüsünde yapılan yaklaşık 4 km’lik yeraltı galeri hatlarının büyük bir kısmı da tamamlanırken yapımına başlanan beton yol ile birlikte, sıklıkla karşılaşılan tamirat/tadilat için yolların kazılması olabildiğince en aza indirilecek.

Kuzey Kampüsünde ki kaldırımlar ve bisiklet yolları da aynı şekilde betondan yapılacak. Böylelikle kaplama maliyetinden tasarruf edilerek, bakım ve tadilat masraflarının azaltılması hedefleniyor.

REKTÖR ALKAN, BETON YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı ile birlikte beton yol çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi olarak yaşanabilir kampüsler oluşturmaya gayret ettiklerini ve insan odaklı projeler gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini belirterek, “Gerçekten güzel çalışmalar yapmaya ve özendiren bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Kuzey Kampüsümüzün altyapı bağlantıları için yeraltı galeri hatları yapıldı. Bununla birlikte Türkiye’de kullanılan çok az uygulamalardan birisi olan beton yol konseptini de hayata geçirmeye başladık” dedi.

Rektör Alkan, beton yolların yerel kaynaklarla imal edilebilir olmasının önemini vurgulayarak asfalt yollara nazaran 2 kat daha uzun ömürlü olduğunun da altını çizdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi