RECEP MEBET
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önceki akşam Anitta Otel’de verilen akşam yemeğinde Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, kanaat önderleri, sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi.


Düzenlenen yemeğe Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Çorum İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zekeriya Işık, mahalle muhtarları, meslek odası başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.
Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ve MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin’in de katıldığı programda, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Onursal Başkan Mehmet Yolyapar ve Cemiyet yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Çorum’un kamu alanındaki talep ve beklentilerinin dile getirildiği programda sırasıyla kürsüye gelen MÜSİAD Şube Başkanı Orhan Coşkun, ÇESOB Başkanı Recep Gür, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve Ahmet Sami Ceylan ile Vali Mustafa Çiftçi birer selamlama konuşması yaptılar.
 

‘DEMİRYOLU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ’
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şube Başkanı Orhan Coşkun, “Demiryolu projesinin tamamlanarak bir an önce hayata geçirilmesi Çorum sanayisini motive edecektir” dedi.

“Üretime olan sevdamızla yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” diyen Orhan Coşkun, “Kamu yatırımlarından yeterince yararlanamamış olan Çorum, sanayileşme mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürüyor” diye konuştu.

Organize sanayi bölgelerinde fabrika, arsa ve bina muafiyetleriyle yatırımcılara kolaylıklar sağlanması gerektiğini belirten Coşkun, ‘Anahtar Teslim Fabrika’ projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Coşkun, Hitit Üniversitesi bünyesinde açılması kararlaştırılan Veterinerlik Fakültesi’nin hayata geçirilmesinin de Çorum’un gelişimi için elzem olduğunu sözlerine ekledi.


‘ESNAF ve SANATKÂRLAR DESTEK BEKLİYOR’
ÇESOB Başkanı Recep Gür, ağır koşullar altında ayakta kalma mücadelesi veren esnaf ve sanatkârların devletten destek beklediğini söyledi.
Büyük firmalarla rekabet şansı düşük olan küçük esnafa yönelik çeşitli düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret eden Recep Gür, mesleki eğitimden el sanatlarına, kaybolmaya yüz tutan mesleklerden çıraklık eğitimine, Hal Yasası’ndan SGK ve Bağ-Kur primleri ile vergi muafiyetine kadar pek çok konu başlığında taleplerini sıraladı.

Nitelikli eleman ve ham madde ihtiyacının imalat sektörünün belini büktüğünü anlatan Gür, kur farkı nedeniyle ekonomik açıdan yıpranan işletmelerin çözüm beklediğini ifade etti.

ÇESOB Başkanı Gür, ulaşım sektöründeki akaryakıt maliyetleri ve belgelendirme sorununun çözümüne ilişkin de beklentileri dile getirdi.
 

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ RAPORLAŞTIRILDI
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum iş dünyasının taleplerini Cumhurbaşkanlığı’na sunmak üzere bir rapor hazırladıklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısında gündeme gelen talepleri bir rapora dönüştürdüklerini anlatan Çetin Başaranhıncal, Çorum’un öncelikli ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.
“Demiryolunun en kısa zamanda hayata geçmesi, Çorum için hayati önem taşıyor” diyen Başaranhıncal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikey mimariden yatay mimariye geçiş konusundaki fikrini desteklediklerini kaydetti.
Başaranhıncal, bu düşüncenin uygulanmasıyla birlikte Türkiye’nin en çok çatı kiremiti imal eden ili olan Çorum’un bu sayede pazardan daha fazla pay alabileceğini dile getirdi.

Fuat Oktay’ın Çorum ziyareti ve düzenlenen istişare toplantısının son derece verimli geçtiğini belirten Başaranhıncal, “Yozgat-Çorum tartışmaları bizim dışımızdadır” diyerek iki il arasında rekabet yerine işbirliğinin desteklenmesi görüşünden yana olduğunu ifade etti.
İki şehir arasındaki dayanışma ve işbirliğinin heyecanlandırıcı bir yaklaşım olduğunu dile getiren Başaranhıncal, “ Çorum bölgesinin Gaziantep’i olursa Yozgat da gelişecek ve daha iyi bir konuma gelecektir” diye konuştu.

‘ÇORUM’DA HEYECAN OLUŞTURDU’
AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ziyaret ve girişimlerinin Çorum’da heyecan oluşturduğunu söyledi.
Kendi iç dinamikleri ile şaha kalkan sanayisi ile adından söz ettiren Çorum’un içinde bulunduğu durgunluktan sıyrılıp yeniden ayağa kalkması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını anlatan Oğuzhan Kaya, “İç Anadolu’nun evladıyım” diyen Fuat Oktay’ın gayretlerinin bu noktada büyük önem taşıdığını kaydetti.

Çorum’un en büyük beklentilerinden olan tren projesini en kısa sürede sonlandırıp memleketin hizmetine sunacaklarını vurgulayan Kaya, verimli geçen ziyaretinden dolayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a teşekkür etti.

‘TÜRKİYE’Yİ STK’LARLA BİRLİKTE YÖNETİYORUZ’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Çorum ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, “Gerçekleştirdiğimiz istişarelerde yeniden büyük Türkiye’yi inşaa yolunda tecrübe paylaşımında bulunduk” dedi.


Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin atar damarları mesabesinde olduğunu vurgulayan Erol Kavuncu, STK’ları dikkate almayan siyasi iktidarların başarılı işlere imza atamayacaklarını ifade etti.

“17 yıllık AK Parti iktidarları döneminde ülkemizi toplumun tüm kesimleriyle birlikte yönettik” diyen Kavuncu, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerinin gerçeğe dönüşmesinde de bu işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

‘BÜYÜK FOTOĞRAFA BAKMALIYIZ’
“Bu ülke hepimizin, gidecek başka yerimiz yok” diyen AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Oynanan oyunların farkında olup büyük fotoğrafa bakmalıyız” dedi.

Ahmet Sami Ceylan, “Ülkemiz 17 yıl önce neredeydi, bugün nereye geldi bakmalıyız. Geçmişle bugünü kıyaslayıp büyük fotoğrafı görmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi hedef alan saldırıların tek hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu dile getiren Ceylan, “Toplum olarak bir, iri ve diri olduğumuz müddetçe her zorluğu aşarız” mesajını verdi.

“Başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider olduğu müddetçe hep birlikte daha güzel günler göreceğiz” diyen Ceylan, “Bizim arkamızda ne kadar sağlam durursanız, güçlü Türkiye hedefine o kadar hızlı ulaşırız” diye konuştu.
Çorum için belirlenen 1 milyar dolarlık ihracat hedefini de birlik ve beraberlik ruhuyla başaracaklarına inandığını ifade eden Ceylan, acı sınavlar geçiren Türkiye’yi el birliğiyle aydınlık yarınlara taşıma konusunda kararlı olduklarının altını çizdi.

‘HAYIRLARA VESİLE OLSUN’
Vali Mustafa Çiftçi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Çorum programının dolu dolu geçtiğini söyledi.
“Şehrimizin sorunlarının tespiti ve açısından güzel ve verimli bir program oldu” diyen Mustafa Çiftçi, Sivil Toplum Buluşması toplantısının da hayırlara vesile olmasını diledi.

Çorum ziyaretinden dolayı Fuat Oktay’a teşekkür eden Çiftçi, gerçekleştirilen istişarelerin güzel sonuçlar doğuracağına inandığını sözlerine ekledi.
Açış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise ülke ve dünya gündeminin yanı sıra Çorum’la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının ardından yemeğe katılan protokol mensupları ve davetlilerle hatıra fotoğrafı çektiren Fuat Oktay, Çorum programının ardından Ankara’ya döndü.