FATİH AKBAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Danışma Toplantısı yapıldı. Parti binasında dün gerçekleştirilen toplantıya CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Parti Meclis Üyesi Umut Akdoğan, Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, eski ve yeni parti yöneticileri ile meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Ankara Garı’nda yapılan terör saldırısının yıl dönümü olması nedeniyle saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’de CHP’nin seçimlere bu kadrolarla gideceğini belirterek, “Biz erken seçim istiyoruz. Seçim olduğu takdirde Millet İttifakı’nın adayı seçimi kazanacaktır.”dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise konuşmasında Çorum’un turizm potansiyelinin harekete geçirilmesinin öneminden bahsetti.

İstişarenin her zaman iyi olduğunu kaydeden Levent Gök, “Eleştiri nezaket sınırları içinde her zaman yapılabilir. Herkes fikirlerini rahatlıkla söyleyebilir.”şeklinde belirtti.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin mecliste Çorum’un sorunlarını devamlı dile getirdiğini ifade eden Gök, “Biz bunu defalarca gördük.”dedi.

Çorum’un hakettiği yerde olmadığının altını çizen Levent Gök, “Çorum Hititler gibi önemli bir tarihi mirası barındırıyor. Tarihin ilk yazılı barış antlaşmasını yapmış medeniyetin başkenti burada. Ancak turist rakamlarına bakıldığı zaman durum hiçte iyi değil. Çorum’a 120-130 bin civarında yerli turist 20-25 bin civarında ise yabancı turist geliyor. Yabancı turistler ise burada konaklamıyor. Dünya tarihinde önemli bir yeri olan Çorum’a gelen turist sayısı çok az. Bugüne kadar Çorum’da görev yapan AK Partili belediye başkanları sınıfta kalmıştır. Çorum’un zenginliğini kat kat artıracak projeler hayata geçirilmelidir. Bunu yaptığınız takdirde şehrin tarihini değiştirirsiniz. Hem turist hem de konaklama tesisi sayısını artırmalıyız. Bunu yapacak olanda sosyal demokrat anlayıştır.”dedi.

Çorum’un milli gelir dağılımında 51.sırada yer aldığını dile getiren Gök, turizm, demir yolu ve havaalanı yatırımları ile daha iyi yerlere gelineceğini belirterek, “Çorum’a daha fazla turist gelmesi için projeler hazırlanmalıdır. Böyle bir tarihi mirasın olduğu yerde turist sayılarının daha yüksek olması gerekiyor. Çorum’un en büyük sıkıntıları havaalanı ve demiryolu eksikliğidir. Çorum’un çok büyük bir zenginliği var ama bunu ayağa kaldıracak AK Parti değil CHP’dir.”şeklinde kaydetti.

İktidarın tarım politikasını da eleştiren Gök, “Türkiye’de tarım politikası yok. İthalata dayalı bir politika var. Türk çiftçisine verilmeyen destek yabancı çiftçilere veriliyor. Ülkemizde çiftçilere batmak üzere. Çiftçilere daha çok destek verilmelidir.”ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Haber Merkezi