RECEP MEBET

İstanbul eski Milletvekili hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık’ın damadı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, görevi Osman Aşkın Bak’tan devraldı.

Mehmet Kasapoğlu, Bakanlıktaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, daha önceki bakanları saygıyla yad ederek, "Büyük sorumluluk gerektiren bu şerefli vazifeye bendenizi layık gören saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza duydukları güven için şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Eski Bakan Osman Aşkın Bak'ın daima desteğini görecekleri için mutlu ve bahtiyar olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Cumhurbaşkanımızın yorulmak bilmeyen tarzını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yansıtan Bakanımızdan yönetim ve idare adına çok şeyler öğrendim. Devir teslim törenleri anlamlı törenlerdir. Bu törenler bize hayatın anlamını hatırlatır. Bir emanetin, sorumluluğun devir teslimidir. Allah'ın izniyle devraldığım bu büyük emanete halel getirmeyeceğim ve bu hizmet yarışında devraldığım bayrağı daha ileri taşıma gayretinde olacağım." diye konuştu.

‘TÜRKİYE DEMEK, GENÇLİK DEMEK’

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu konuşmasında gençliğin önemine de değinerek, "Türkiye demek gençlik demektir. 23 milyon çocuğumuz, 13 milyon gencimiz var. Gençlerimizin beklentileri, rüyaları, özlemleri için bütün varlığımızla çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yeni hükümet sisteminin ilk kabinesinin Cumhuriyet tarihinin en genç kabinesi olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hayatını gençliğe ve spora adayan Cumhurbaşkanımızın enerjisini de ilave ettiğimizde biz bunu gençliğe hizmet etmek için büyük bir imkan olarak görüyoruz. Türkiye'nin tüm gençlerini, sporcularını sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Biz gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz. Onlar da bize güvensinler, inansınlar. Sevgili gençlerimizden ricam Gençlik ve Spor Bakanlığını kendilerinin bakanlığı, ihtiyaç ve taleplerinin ilk adresi olarak bilsinler ve düşünceleriyle, eleştirileriyle, uyarılarıyla lütfen bize yol göstersinler. Keza spor dünyasına hizmet etmek, spor üzerinden hayatı güzelleştirmek önceliklerimizden biri olmaya devam edecektir."

AĞBAL, ALBAYRAK’A DEVRETTİ

Öte yandan Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal ise görevini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a devretti.

Maliye Bakanlığında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Ağbal, bugünün helalleşme günü olduğunu ifade ederek Bakanlık çalışanlarından helallik istedi. 2 buçuk yıldır yoğun bir mesai döneminden geçtiklerini belirten eden Ağbal, "Arkadaşlarımızla gece gündüz çalıştık. Bütün mesai arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendi ailemden de helallik diliyorum. Eşim, çocuklarım bu kadar yoğun bir mesaide bize sabır gösterdiler. İnşallah yeni dönemde memleketimizde daha güzel işler olur" diye konuştu.

 30 yıldır Maliye Bakanlığında farklı görevlerde bulunarak Türk milletine hizmet ettiğini kaydeden Ağbal, "Bu, lütufların en büyüğüdür. En büyük minnettarlığım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'adır. Bize her zaman destek oldu. Allah kendisinden razı olsun. Türkiye'nin geldiği noktanın lideridir, mimarıdır. Yeni dönemde inşallah ülkemiz daha ileri noktalara gidecektir" şeklinde konuştu.

YENİ KABİNE YEMİN ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinenin 16 üyesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Meclis'te yemin ederek görevlerine başladı.

Atamalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle bakan olan isimler Meclis’te yemin ettiler.

Önceki gün Genel Kurul’da sırayla kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yemin ederek görevlerine resmen başladılar.

Editör: Haber Merkezi