RECEP MEBET

Türk-İslâm medeniyetinin örnek uygulamaları arasında gösterilen kuşevleri, Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencilerinin hazırladığı ‘Can Taşıyoruz, Hayatı Paylaşıyoruz’ adlı proje ile yeniden hayat buldu.

Sokak hayvanları ve doğal çevre ile ilgili farkındalık oluşturmak için kolları sıvayan öğrenciler, yaptıkları kuşevlerini okul bahçesindeki ağaçlara astılar.

PROJE EKİBİNDEN İDP’YE ZİYARET

‘Can Taşıyoruz, Hayatı Paylaşıyoruz’ adlı sosyal farkındalık projesiyle dikkat çeken Danişmend Gazi İHO öğrencileri, İnsani Değerler Platformu (İDP) Dönem Sözcüsü Zekeriya Işık’ı ziyaret ettiler.

Valilik, Çorum Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü, İnsani Değerler Platformu işbirliğinde hazırladıkları proje hakkında Zekeriya Işık’a bilgiler veren öğrenciler, gerçekleştirdikleri faaliyetleri de anlattılar.

Bazı idareci ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu ziyarete Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Seyfettin Zengin ile Tarım ve Orman Bakanlığı Çorum Şube Müdürü Mustafa Gözler de katıldı.

‘MERHAMET ET Kİ, MERHAMET BULASIN’

Danişmend Gazi İHO koordinesinde yürütülen proje ile sokak hayvanları ve doğal çevre ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Okul Müdürü Orhan Demir, “Proje kapsamında okulumuz bahçesindeki ağaçlara kuşevleri astık” dedi.

‘Merhamet et ki, merhamet bulasın’ sözünden hareketle doğal çevre ve tüm canlıların korunması için büyük bir seferberlik başlattıklarını dile getiren Demir, projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek faaliyetlerde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.