Çorum'da faaliyet gösteren Gazel Değirmen Makineleri sahibi Cemil Gazel'in Başkan Yardımcısı olduğu Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticiler Derneği'nin yöneticileri, ihracat gelirlerini TL'ye çevirdi. Yıllık ihracat miktarı 1 milyar 350 milyon dolar olan sektör temsilcileri, milletin yanında yer aldı.

Cemil Gazel, Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticiler Derneği'nde çok sayıda Çorumlu firma bulunduğunu belirterek, bu dar günde herkesin üzerine düşen vatan sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği inancıyla, firmalar olarak üzerlerine düşeni yapmayı hedeflediklerini aktardı.

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticiler Derneği yönetimi, ihracat gelirlerinin tamamını TL'ye çevirme kararı aldı. "Bu savaşı da kazanacağız" diyen Dernek Başkanı Zeki Demirtaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri dolarlarını TL'ye çevirerek örnek bir samimiyete imza attı.

Dolar ve euro kurundaki yükseliş karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığı "Dolar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin. Yastığının altında doları, avrosu, altını varsa gitsin TL ile bankalarımızda bozdursun. Onun için yerli paramızda bunlara cevabımızı verelim. Bu bir yerli milli mücadeledir. Bu bir, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır.' çağrısına Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği'nden cevap geldi.

Dernek Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, dernek üyelerinin yıllık yaklaşık  1 milyar 350 milyon dolarlık ihracatlarının olduğunu, üretiminin yaklaşık %95'ini ihraç eden dernek üyelerinden oluştuğunu ve değirmen makineleri üretiminde dünya sıralamasında birinci sırada yer aldıklarını belirtti.

Ekonomik manipülasyonlarla Türk Milleti'ne hainlik düşünenlerinin bir kez daha başaramayacaklarını ifade eden  Demirtaşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Uluslararası arenada ekonomisi güçlü bir Türkiye istemeyenler, Türk Milletinin iradesini yıkamayacaklar. Dernek üyelerimiz yapmış oldukları ihracat miktarının tamamını bozdurarak, Türk Lirası'na geçmeyi taahhüt etmektedir. Hiçbir güç Türk Milleti'ni boyun eğdiremeyecek, ekonomik savaşı kazanan Türk Milleti olacaktır."

Ayrıca Dernek Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Bastak Analitik Cihazlar Dış Tic. Ltd. Şti. banka hesabından 12 bin 876 doları ve Bastak Gıda Mak. Med. Paz. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. banka hesabından 9 bin 615 doları, Dernek Başkan Yardımcısı Cemil Gazel, Gazel Değirmen Makineleri San. ve Tic. Ltd. Şti. banka hesabından 20 bin doları, Dernek Başkan Yardımcısı Nazmi Yıldız, Günmak Güney Değirmen Mak. ve Helezon San. Tic. Ltd. Şti. olarak  banka hesaplarından 10 bin doları Türk Lirası'na çevirerek ilk adımlarını attılar.

Editör: Haber Merkezi