RECEP MEBET
Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi hemşehrimiz Cavit Demiral, Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müşaviri oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevlendirmesi yapılan Cavit Demiral’ın önümüzdeki günlerde Viyana’ya gideceği öğrenildi.

CAVİT DEMİRAL KİMDİR?
1970 yılında Çorum’da doğan Cavit Demiral, ilk ve ortaokulun ardından Çorum Fatih Lisesi’nden mezun oldu.
1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayan Demiral, aynı yıl Adalet Bakanlığı’nın açmış olduğu Hâkimlik ve Savcılık Sınavı’nı kazanarak bir yıl kadar Çorum hâkim adayı olarak görev yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu yurtdışı yüksek öğrenim sınavını kazanıp hâkimlik görevinden istifa eden Demiral, yüksek lisans ve doktora öğrenimi yapmak üzere Federal Almanya'ya gitti. Almanya Heidelberg Üniversitesi’nde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında yüksek lisans ve doktora öğrenimini sürdürdü.
Yüksek öğrenimi tamamlaması üzerine, yurda dönüşünde bir süre Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapan Demiral, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Viyana Büyükelçiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müşaviri olarak atandığı tarihe kadar, aynı kürsüde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev aldı.
Öğretim üyeliği dışında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Finans Ofisi Başkanlığı hukuk danışmanlığı görevlerinde bulunan Demiral, aynı zamanda HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan danışmanlığı da yaptı. 
Uluslararası Viyana Tahkim Mahkemesi Hâkimliği görevi de bulunan Demiral, bunun dışında Yüksek Hakem Kurulu ve YÖK Denklik Alt Komisyonu üyesidir.
Değişik zamanlarda Almanya ve Avusturya'da misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunan Demiral, Almanya ve Türkiye'de yayınlanmış çeşitli bilimsel yayınlarının yanı sıra iyi derecede Almanca ve İngilizce biliyor.

Editör: Haber Merkezi