FATİH BATTAR

Son 3 aydır vaka sayılarındaki artışın durdurulamadığı Çorum’da günlük vaka sayısı 350’ye ulaşırken, vatandaşlar denetimlerin artırılmasını istiyor. 

3 ay öncesinde 100 binde 60 olan vaka sayısı Ekim ayında 100 binde 500’e dayandı.

Denetimlerin vaka sayılarındaki artışın önüne geçebileceğini aktaran vatandaşlar, haber merkezimizi arayarak yetkililerin denetimleri artırması gerektiğini söyledi.

Bu arada Çorum’da  yoğun bakım aşısız vatandaşlarla dolmaya başladı. Kentte son bir ayda yaşamını salgın nedeniyle ölen kişilerin yüzde 80’inin aşısız olduğu öğrenildi. Pandemi servisi aşılama oranının düşük kaldığı orta ve genç yaş grubundaki hastalarla dolmaya devam ederken, çoğunluğu aşısız olan 21 kişi yoğun bakım servislerinde yaşam savaşı verirken tedaviye cevap vermeyen 16 kişi ise entübe edildi.

Geçtiğimiz ay ve bu ay vaka sayısındaki artışta 2 defa ilk 10’a giren Çorum’da tablo her geçen gün ağırlaşırken, uzmanlar kalabalık alanlara girilmemesi ve zorunluluk halindeyse kısa süreyle sınırlı tutulması konusunda uyarıyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayati önemi apaçık ortadayken Çorum sokaklarında hem kendilerini hem de toplumu riske atan vurdumduymaz maskesizler içinse denetimlerin artırılması isteniyor.