EROL TAŞKAN
Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD), Çorum, Gaziantep ve Konya'da kuracağı değirmencilik bölümleriyle sektöre teknik donanımlı gençleri kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı. 


DESMÜD ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan ortak protokol ile ilgili DESMÜD Ankara Mükemmeliyet Merkezi'nde bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, genel istişare toplantısı yaparak, projenin uygulama aşamalarını masaya yatırdı. 


Çorum TOBB-OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri ve bölüm şeflerinin de katıldığı istişare toplantısında DESMÜD Yönetim Kurulu'ndan Gazel Makina Sahibi hemşehrimiz Cemil Gazel, Zeki Demirtaşoğlu, Nazmi Yıldız da yer alırken, DESMÜD Eğitim Komitesi üyeleri Prof. Dr. Hamit Köksel, Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, Kemal Yıldız ve Kenan Tanılgan, eğitim modelleriyle ilgili istişare heyetine bilgi verdi. 


Çorum TOBB-OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Sincan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi, Konya Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürleri, bölüm şefleri ve bölüm öğretmenlerinin de katıldığı toplantıda, eğitim protokolü kapsamında eğiticilere verilecek derslerin başlık ve içerikleri belirlenerek, eğitici eğitimlerinin tarih ve süreleri istişare edildi.