FATİH BATTAR

Leblebinin başkenti Çorum’a leblebi heykeli dikildi. Gıda Toptancılar Sitesi’nde yakında faaliyete geçecek Leblebi Dünyası Kuruyemiş Fabrikası önüne 2’şer metrelik 4 adet leblebi heykeli dikildi.

Çorumlu bir heykeltraşın yaptığı leblebi heykeli, şimdiden ilgi odağı olmaya başladı.

Leblebi diyarı olarak anılan Çorum’da leblebi heykelinin olmaması Çorum’un tanıtımında en büyük eksikliklerinden biri olarak görülüyordu.

Leblebinin başkenti Çorum’da olması gereken ‘Leblebi Heykeli’ Kütahya’nın Tavşanlı ve Denizli’nin Serinhisar ilçesinde olması ve bu iki ilin leblebiyi sahiplenmesi Çorumluları da çok üzüyordu ama sonunda Leblebi Dünyası firması Çorum’un merkezinde olmasa da Gıda Toptancılar Sitesi’ne 2’şer metrelik 4 adet leblebi heykeli koydurdu.

Çorum denince akla leblebi gelmesine rağmen Çorum’da leblebiyi simgeleyen bir heykel olmadığı için  Leblebi Dünyası olarak Çorumlu iki heykel traşa leblebi heykeli yaptırdıklarını belirten mağaza müdürü Turgay Coşkun; “Çorum’da leblebiyi simgeleyen bir objemiz yada heykelimiz olmadığı için mağaza olarak leblebi heykeli yaptırdık. Karadeniz bölgesinin en büyük kuruyemiş fabrikasını önümüzdeki hafta faaliyete geçireceğiz.  Ankara yolunda 400 metrekare büyüklünde olacak mağazamızın önüne koyduğumuz Leblebi Heykeli ile Çorum’un tanıtımına da ciddi katkı sağlayacağımızı düşünüyorum.” dedi