Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin kongreleri başladı. İlk kongreyi Osmancık'ta gerçekleştiren parti, sırası ile il ve ilçe kongrelerini yapmaya hazırlanıyor. 

Osmancık'ta yapılan DEVA Partisi Osmancık İlçe Başkanlığı Kongresi’ne, partinin İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ve yönetimi katıldı. Kongrede Özdemir Göbel güven tazeleyerek Osmancık İlçe Başkanlığı'na seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine Ali İbiş, Uğur Çelik, Evren Karataş, Veysel Aydın, Abdullah Helvacı, Rahmi Aytekin, Ercan Yılmaz, Veysel Uysal, Mesut Akmeşe, Gökhan Baş, Yunus Emre Kodaz seçildi.
Kongrede bir konuşma yapan DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, şunları söyledi:

“Günlerce süren hazırlık döneminden sonra kongrelerimiz başladı. Sorumluluk duygusu ile hareket edip memleket için güzel işler yapmak için yola çıktık, görevlendirme yazılarımızı alır almaz çalışmalara başladık ve il-ilçe kongrelerini yapmanın heyecanını yaşamaktayız. İlk kongremizi Osmancık'ta yapmak için bir araya geldik. Osmancık ilçemizin kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Diğer kongrelerimizin tarihleri de belli oldu. Merkez İlçe 6 Eylül, Uğurludağ 8 Eylül, Oğuzlar 12 Eylül, Dodurga 13 Eylül, Ortaköy 15 Eylül, Bayat 18 Eylül şeklinde olacaktır. Eylül 2020 sonu veya Ekim 2020 başı gibi de Genel Başkanımızın Teşrifleri ile Çorum İli Olağan 1. Kongremizi yapmayı hedeflemekteyiz.

Memleketimizin geniş kesimlerini temsil eden il ve ilçe teşkilatlarımızı, evrensel ve ahlaki normlara sahip, işini iyi yapan, ehil insanlardan oluşturduk. Çok farklı kesimlerinden gelen, çok sesli, geniş temsiliyeti olan ve ortak akılda buluşan bir ekip olduk.

Zor bir dönemde, bizleri yeni bir siyasi hareket başlatmaya yönelten temel sebepler; ülkenin kötü yönetilmesi ve kötüye gidiş karşısında toplumun her kesiminden gelen talepler ve aziz milletimizin açık ve ısrarlı daveti oldu.
Bir ülkede sorunlar ve kaygılar karşısında bir şey yapılmaz, susulur, sadece izlenilirse olacaklardan herkes sorumlu olur, vebal altında kalır. Biz de, kötü gidişata karşı susmadık, susamadık. Karar verdik, arkadaşlarımızla partimizin yönetiminde yer aldık. Kadrolarımız sizin gibi arkadaşlarımızın katılımı ile her gün büyüyor.
Bir ülke düşünün ki, her geçen gün sorunlar artıyor, yönetime karşı güven sarsılıyor, ehliyet ve liyakata değer verilmiyor; temel hak ve hürriyetleri yok sayılarak demokrasi ve özgürlük alanları sıkboğaz edilmiş, Yargı; halka değil talimatlara hizmet eder olmuş, denge ve denetim yok olmuş ve güçler ayrılığından söz edilemiyor; tutarsız, şeffaflıktan uzak, güven vermeyen ve istikrarı sağlayamayan bir ekonomi yönetimi var, eğitim sistemi yazboz tahtasına dönüştürülmüş, bu ülke içine kapatılmış, yakın coğrafyada sözü tükenmiş, dünyada itibarsız ve yalnız bir ülkeye dönmüş. Ülke güvenliği sadece katı güvenlikçi politikalarla sağlanmaya çalışılıyor. Böyle bir ülkenin iyi idare edildiğinden söz edilebilir mi?

‘SORUN VARSA ÇÖZÜM DE MUTLAKA VARDIR’
Bütün olumsuzluklara rağmen, ülkemizde çözümü olmayan sorun yoktur. Sorun varsa çözüm de mutlaka vardır. Siyasi hareketimizin temel özelliklerinden biri, sadece değişik toplum kesimlerinden yükselen itirazları seslendirmek değil, beklentilere karşılık verecek, ikna edici çözümleri de ortaya koymaktır.
Türkiye toplumunun farklılıklarını ve doğal taleplerini göz ardı etmeyen, çatışmacı, ayrıştırıcı, ötekileştirici öfke dilinden uzak duran, kuşatıcı, uzlaştırıcı, çoğulcu, katılımcı, rasyonelliği vicdan akıl ve bilimle harmanlayan, sahici bir söylemle politika yapacağız.

Partimizin her kesim ve herkes için söyleyeceği sözü vardır, ancak en çok da kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için çaba göstereceğiz. Kadının siyasi ve ekonomik hayata hak ettiği seviyelerde katılımı öncelikli hedeflerimizdendir. Gençlerimize hak ettikleri şekilde özgür, müreffeh bir hayatı, adil bir gelir paylaşımını sağlayacağız. Barış ve kardeşlik ortamını güven ve huzur ikliminde geliştireceğiz. Ümit siyaseti yapacağız. Korku siyasetine tamah etmeyeceğiz. Kimlik ve bölge siyaseti yapmayacağız. Kutsallarımızı siyasete alet etmeyeceğiz. Sorunlarımızı daha fazla demokrasiyle çözeceğiz.

Fedakârca çalışmalarınız sayesinde koronavirüs salgınına rağmen ülkemizin tamamında örgütlenmemizi tamamlamak üzereyiz. Genel seçimlere katılım şartını karşılamak üzere de kongrelerimizi yapıyoruz.
Her türlü engele rağmen, inanç, azim ve kararlılıkla yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı hepinize gönülden teşekkür ediyorum.
Pandemi döneminde, kısıtlı imkânlarla, zamanla yarışarak yürüttüğümüz bu kongre sürecinden sonra inşallah alanlara ineceğiz. Yapacağımız toplantılarla halkımızın yanında olacağız. Gönül sofralarına oturup dertleriyle dertleneceğiz. Halkımızın her bir ferdine DEVA Partimizi ve Türkiye hayalimizi anlatacağız.

Kongremizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı candan tebrik ediyorum. Görev alacak arkadaşlarımı şimdiden kutluyor, başarılar diliyorum.” (Haber Merkezi)