HALİL ÖZTÜRK
Erkekler Voleybol 2. liginde grubunda namağlup lider durumda bulunan Çorum Belediyesi Gençlikspor, Develi Belediyespor deplasmanında gerilimi tansiyonu ve baskısı yüksek maçtan 3-2 mağlup ayrılarak ilk yenilgisini aldı.

Ligde beş maçınıda kazanarak grupta lider durumda bulunan Çorum Belediyesi Gençlikspor zirveden kopmak istemeyen Develi Belediyespor deplasmanına galibiyet için çıktı.

Maça iyide başlayan Çorum Belediyesi Gençlikspor ilk seti 25-20 alarak 1-0 üstünlüğü yakaladı. Sonraki sette rakibinin direncini artırması ile hücumda zorlanan ve bu seti 25-22 kaybeden temsilcimiz üçüncü sette ise yeniden oyunda kontrolü eline aldı ve bu seti 25-20 alarak yeniden 2-1 üstünlüğü yakaladı. Dördüncü sette zaman zaman yaşanan gerilimlere karşın seti 25-21 alan ev sahibi takım skoru 2-2 yaptı ve maçı tay break setine taşımayı başardı.

Final setinde hem heyecan hemde gerilim vardı. Tribünlerden devamlı yapılan küfürlere karşın Emniyet güçlerinin ve hakemlerin duyarsız kaldığı bu sette üç kez uzatmaya gitti. Skor 16-16 iken Çorum Belediyespor hücumunda bloktan giden topa maçın yardımcı hakemi çok hatalı bir karar ile aut kararı verince Yasin haklı olarak itiraz etti. Bu itiraz üzerine maçın hakemi kırmızı kart çıkarınca rakibe direk bir sayı verildi ve sonraki sayıyıda alan ev sahibi takım seti 18-16 maçıda 3-2 kazanmayı başardı.

Maçın bitimi ile birlikte ev sahibi takım taraftarları bir yandan sevinmek için bir yandan da temsilcimiz sporculara sözlü saldırıda bulunmak için salon içine girdiler. Bu arada yaşanan gerilime Emniyet güçleri müdahele ederek Çorum Belediyesi Gençlikspo kafilesini soyunma odasına götürdüler. Maçın ardından ise voleybolda ender görülen bir uygulama yapıldı ve Çorum Belediyesi Gençlikspor kafilesi polis eskortu eşliğinde ilçe çıkışına kadar götürüldü.

Editör: Haber Merkezi