Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan, eski devlet hastanesinin yeniden sağlık hizmeti vermesinin Çorum halkı için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Yeni hastanenin Çorum’un sağlıkta cazibe merkezi olması ve insanca sağlık hizmeti alınması açısından büyük bir gelişme olduğunu fakat devlet hastanesine olan ihtiyacı gideremediğini belirten Başkan Çalışkan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Hitit Üniversitesi Erol Olçak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin şehir dışına taşınması sebebi ile hastalarımızın trafik yoğunluğundan kaynaklı atlattıkları tehlikeleri, ileri tetkik gerektirmeyen hastaların da başvurusu ile hastanede yaşanan gereksiz hasta yoğunluğunu ve dolayısı ile dönem dönem yaşanan aksaklıkları, devlet adına tahsil ettiğimiz muayene ücretini bile ödemekte zorlanan yoksul hastalarımızın arabası yoksa taksi tutarak 40-45 TL vermek zorunda kaldıklarını, yoğunluk sebebi ile yıpranan ve başka hastanelere veya şehir dışına giden hekimleri, yakın tarihte milyonlarca dolarlık tıbbi cihaz ile donatılmış ameliyathane ve yoğun bakımların ve yeni binanın milli servet olduğunu, meslek grupları içinde en iyi biz analiz ediyoruz. Bu sebeple hastalarımızın mağduriyetlerini de siyasilerimize ve bürokratlarımıza her fırsatta iletiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız’ın Çorum mitinginde dile getirdiği, tüm siyasi ve bürokratlarımızın gerekliliği noktasında hemfikir olduğu devlet hastanesinin halkımız için elzem olduğunu görüyoruz. AK Parti İl Başkanımız Sayın Av. Yusuf Ahlatcı’nın Sağlık Bakanımızdan randevu alarak konuyu tekrar gündeme olacağı bilgisini basından haber aldık, bu konuda olumlu gelişmenin hızlanacağına olan inancımla şahsında, katkı veren herkese Çorum halkı adına teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)