AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya ile Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek Çorum’un sağlık sorunlarını görüştüler. Çorum ekibi özellikle Devlet Hastanesi’nin yeniden açılması talebini tekrarladılar.

Yapılan açıklamaya göre, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ninhizmete açılmasından sonra boşaltılan eski Devlet Hastanesi’nde, C Blok’un güçlendirilerek değerlendirilebileceği belirlenmiş, Çorum halkının ısrarlı talepleri karşısında, bu binada 250 yataklı Devlet Hastanesi’nin yeniden oluşturulması fikri benimsenmişti. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu talebi olumlu karşılayarak, teknik bir heyeti yerinde inceleme yapmak üzere göndereceğini ve çalışmaları başlatacağını söyledi.

ONKOLOJİ HASTALARI İÇİN PET CT CİHAZ TALEBİ

Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile İl Başkanı Ahlatcı, onkoloji hastaları için son derece önemli olan Pet Ct cihazının Çorum’a kazandırılması isteğini de dile getirdiler. Ayrıca, acil doktor ihtiyacı hakkında Bakan Koca’yı bilgilendirdiler.

Sağlık Bakanı Koca, Çorum’un tüm bu taleplerini olumlu karşılarken, Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile İl Başkanı Ahlatcı, özellikle Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmete sunulması konusunda, Çorum halkı adına minnettarlıklarını Bakan Koca’ya ifade ettiler.