M.BURAK YALÇIN
Vali Yardımcısı Recep Yüksel, devletin son yıllarda engellileri her derece de gözettiğini, desteklediğini, ihya etmeye çalıştığını ve verdiği değeri her geçen gün artırmaya çalıştığını söyledi.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle TOKİ Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde program gerçekleştirildi.
Programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Hitit Üniversitesi BESYO Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet  Saatci ve çok sayıda davetli katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.
İlk olarak kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, engellilerin durumlarını, onların gündelik hayatta karşılaştıkları problemleri, sıkıntıları gündeme getirmek için bir günün yeterli olmadığını belirterek, “Tüm zamanlarda bunu yapmaya gayret ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin bu anlamda destekçi olması çalışması bu sorunları daha hızla çözmemize yardımcı olacaktır. Bu anlamda ilimizde gönüllü çalışan hanımefendiler, beyefendiler var. Hepsine teşekkür ediyorum katkı sağladıkları için” dedi.


Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise devletin son yıllarda engelli ailelerini, engellileri her derece de gözettiğini, desteklediğini, ihya etmeye çalıştığını ve verdiği değeri her geçen gün artırmaya çalıştığını söyledi.
Önceden engellilerin caddeye çıkmakta zorluk çektiğini dile getiren Recep Yüksel, “Engelliliğin tanımında bile anlaşamıyorduk, mevzuatlarımız dağınıktı. Siz görünür oldukça, siz devletin hizmetleri ulaşmaya çalıştıkça, devletin yaptıklarını sınamaya çalıştıkça biz kendimizde bir engel olduğunu görüyoruz “bunu düzeltmemiz” lazım diyoruz. Böylelikle sizin tuttuğunuz aynada devletin görevlisini, mekanlarını, imkanlarını, mevzuatını bir kere daha görüp sınamış oluyoruz. Sizler ve aileleriniz görünür olmaya, bize ulaşmaya, bizi sınamaya devam edin. Daha iyisini yapalım, daha ileri noktaya varalım” diye konuştu.


Konuşmaların ardından öğrenciler programda kafkas dans gösterisi ve akrobasi gösteri yaptılar.
Müzikal dinletinin de yer aldığı programda Aleyna Turhan isimli öğrenci de şiir okudu.
El Sanatları Öğretmeni Betül Durmuş tarafından hazırlanan serginin ardından da program sona erdi.